Aangepast busvervoer tijdens Zuidlaardermarkt

Op dinsdag 17 oktober 2023 vindt de Zuidlaardermarkt plaats. In de nacht ervoor is de Zuidlaardernacht. In deze periode zijn er enkele aanpassingen in de dienstregeling van Qbuzz.

 

Aangepaste busroutes Qbuzz

Vanwege de Zuidlaardernacht en Zuidlaardermarkt rijdt Qbuzz lijn 5 Groningen – Annen niet via de halte Brink in Zuidlaren. Alternatieve halte is halte Julianalaan. Op dinsdag 17 oktober rijdt lijn 5 van 10:00 tot 18:00 uur vanaf Groningen via de halte P+R Westlaren rechtstreeks naar Annen en stopt onderweg niet in Zuidlaren.
Tussen P+R Westlaren en Zuidlaren Julianalaan rijdt 1 tot 2 keer per uur een extra pendelbus lijn 55. Reizen met lijn 5 en 55 kan door in- en uit te checken met de OV-chipkaart of pinpas.
Buslijn 51 Groningen – Zuidlaren rijdt dinsdag 17 oktober niet van/naar de halte Brink in Zuidlaren, maar van/naar de extra halte Brandweerkazerne.
Check in een online reisplanner, zoals www.9292.nl, je reis van/naar Zuidlaren.

Extra lijnen vanuit Veendam, Gieten, Assen en Eelde

De volgende extra buslijnen rijden voor bezoekers van de Zuidlaardernacht en Zuidlaardermarkt van maandagavond 16 t/m dinsdagmiddag 17 oktober dag en nacht:

  • Buslijn 45 Eelde – Zuidlaren (Arriva Touring)
  • Buslijn 46 Assen – Vries – Zuidlaren (South West Tours)
  • Buslijn 48 Veendam – Gieten – Zuidlaren (Arriva Touring)
  • Buslijn 49 Groningen – Zuidlaren (Arriva Touring, alleen in de nacht. Reis op overige momenten met Q-link 5 en/of de pendelbus lijn 55)

Reizen met deze extra lijnen kan alleen met de Dal-Dagkaart. Deze kost 12 euro en is te koop via de website van Qbuzz: www.qbuzz.nl/gd/dal-dagkaart. Reizen met de OV-chipkaart en bankpas is in de lijnen 45, 46, 48 en 49 dus niet mogelijk.
Check de vertrektijden op www.qbuzz.nl/gd/zuidlaardermarkt.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*