AED- kast vernield in het weekend van Oud en Nieuw

Triest nieuws.

De AED-kast die aan de gevel van Service Apotheek Hoogkerk hangt is in het weekend van Oud en Nieuw vernield, waarschijnlijk door vuurwerk.
De kast van de AED kan niet meer worden geopend door hulpverleners die bij een oproep voor reanimatie hiervoor een code krijgen. Het gevolg daarvan is dat de AED niet meer gebruikt kan worden bij een oproep voor reanimatie bij een hartstilstand van iemand in de omgeving van de apotheek. Ter informatie: een oproep voor reanimatie komt gemiddeld tussen de 5 en 10 keer per jaar voor.

Zelfs levensreddende apparatuur niet veilig is tijdens de jaarwisseling.

Het is triest om te zien dat zelfs levensreddende apparatuur niet veilig is tijdens de jaarwisseling. Stel je voor dat het leven van iemand uit je omgeving ervan afhangt.
Er wordt nu actie ondernomen om de buitenkast te vervangen. Het is van groot belang voor iedereen in de buurt om dit zo snel mogelijk te regelen zodat we met de AED mogelijk weer levens kunnen redden.

AED ligt nu in de Apotheek.

Totdat de AED-kast is vervangen ligt de AED in de apotheek. Hij is dan alleen overdag van 8.00 uur tot 17.30 uur op werkdagen beschikbaar.
De kosten voor vervangen bedragen rond de 750,00 euro.
Er is aangifte gedaan van deze vernieling bij de politie.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*