AFRIT HOOGKERK OP 29 NOVEMBER WEER OPEN I.P.V. 21 NOVEMBER

Het renoveren van het viaduct boven de busbaan bij Hoogkerk duurt langer dan gepland.

Daardoor blijft de A7-afrit Hoogkerk (35) voor verkeer vanuit Groningen langer dicht. De nieuwe planning is dat de afrit op dinsdagochtend 29 november om 06.00 uur open gaat.

De renovatie van het viaduct is begin september gestart. Omdat het viaduct onderdeel is van de afrit, moest deze tijdelijk dicht. De planning was dat de afrit op maandag 21 november open ging. De werkzaamheden duren echter langer dan verwacht, vanwege problemen met de levering van materialen.

Gevolgen voor het verkeer

Autoverkeer vanuit Groningen (A7) kan Hoogkerk bereiken door de afrit Westpoort (34) te nemen en direct daarna weer de oprit richting Groningen. Vanaf deze zijde is de afrit naar Hoogkerk wel open.

Tijdens de werkzaamheden kunnen fietsers, voetgangers en bussen gewoon onder het viaduct bij de busbaan door. Voor voetgangers en fietsers is een veilige doorgang gebouwd van containers. Fietsers moeten hierbij afstappen. Voor de bussen zijn verkeersregelaars ingezet.

Renovatie

Voor het renoveren van het viaduct was al extra tijd uitgetrokken omdat er schade was ontdekt in de bovenste laag van het viaduct (de druklaag). Dit was mogelijk nog een gevolg van een brand die in het verleden bij het viaduct heeft gewoed. Destijds is een deel van de druklaag vervangen, maar ook een deel niet. Het al vervangen gedeelte hoefde niet gerenoveerd te worden. De schades die ontdekt waren, hebben geen invloed gehad op de constructieve betrouwbaarheid van het viaduct.

Dit is een bericht van Aanpak Ring Zuid

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*