Busstakingen: 19, 20 en 21 oktober

Vakbond FNV heeft een driedaagse landelijke staking aangekondigd in het streekvervoer op woensdag 19, donderdag 20 en vrijdag 21 oktober.

Door de staking rijden er in Groningen en Drenthe minder bussen. Ook kan het voorkomen dat op jouw lijn een ander typ bus rijdt, dan je gewend bent.Pas op het laatste moment wordt duidelijk welke ritten uitvallen door de staking. Wij weten namelijk van tevoren niet wie staakt en wie werkt. We doen ons best om de reisinformatie actueel te houden, maar de reisplanner zal deze dagen helaas minder betrouwbaar zijn. Plan je reis kort voor vertrek en vertrek ruim op tijd. Mocht je de mogelijkheid hebben, dan adviseren we je tijdens de stakingsdag voor alternatief vervoer te kiezen.

Achtergrond staking.

Het FNV heeft dit jaar al een paar keer opgeroepen om te staken. Al deze keren konden we gelukkig wel rijden. We zijn blij met alle chauffeurs die zich inzetten om reizigers van A naar B te brengen. Vakbond FNV is het niet eens met de lopende cao Openbaar Vervoer die al is afgesloten. Daarom roept ze haar leden op om te staken. Hierdoor kunnen de OV-bedrijven ook niet met FNV in gesprek over een nieuwe cao voor 2023. Wij vinden het vervelend dat je last hebt van deze FNV-staking en bieden onze excuses aan voor eventuele overlast. Als je meer wilt weten over de achtergrond van de FNV-staking lees dan de veel gestelde vragen.

Veel gestelde vragen.

Zie voor de veel gestelde vragen: www.qbuzz.nl/gd/actueel/laatste-nieuws/Y0f3chAAAB8Aa-Sa/stakingen-19-20-en-21-oktober

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*