Dakbrand in nieuwe Crematorium Hoendiep Groningen onder controle (update)

Groningen

Bij het nieuwe crematorium Hoentocht van uitvaartorganisatie DELA aan het Hoendiep tussen Groningen en Hoogkerk is vrijdagmiddag brand uitgebrokenEen plechtigheid begon bijna meldt een bezoeker toen ze gelijk weer het pand uit moesten.

 

Grote brand

De brandweer schaalde de brand snel op naar een ‘grote’ brand. Volgens brandweer-woordvoerder Johan Bosklopper bevindt de brand zich in de dakconstructie van het gebouw. “We vermoeden dat de brand is ontstaan door een technisch mankement. De brand zorgde voor veel rookontwikkeling in de ruimtes van het crematorium.”De brand lijkt zich te bevinden in de dakconstructie van het crematorium. Daar is ook rook te zien. Met een hoogwerker zijn brandweerlieden op het dak bezig om de brandhaard te lokaliseren en te doven.

Vond een uitvaart plaats

Ten tijde van het uitbreken van de brand vond er een uitvaart plaats in het crematorium. Tijdens de dienst werden alle aanwezigen opgeroepen het pand te verlaten. Door de tijdige ontruiming raakte niemand gewond. Volgens een bezoeker van de uitvaartdienst wordt deze nu voortgezet in Selwerd.

de U.T. Dalfiaweg tijdelijk afgesloten

De hulpdiensten sloten de Hoendiepweg en de de U.T. Dalfiaweg tijdelijk af. Dat doet de brandweer, zodat een grootwatertransport de brandweer van voldoende bluswater kan voorzien.

bron: https://112groningen.nl/351135/groningen/grote-brand-in-nieuwe-crematorium-hoendiep-groningen-evacuatie-pand/

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*