De Westerkrant krijgt een nieuwe eigenaar

Geertje Gall nieuwe eigenaar Westerkrant
Robert Niewzwaag en Geertje Gall-Smook

De Westerkrant krijgt per 1 juli 2022 een nieuwe eigenaar. Na de overname van het wijk restaurant Gabriel in Hoogkerk samen met Pieter van Delden, heeft Robert Niewzwaag het dusdanig druk dat de krant niet meer de aandacht krijgt die het verdiend.

Op een gegeven moment moest ik meerdere ballen in de lucht houden en kreeg ik steeds meer het gevoel dat ik mijn aandacht niet goed kon verdelen tussen ons koffiebedrijf, de Westerkrant en Wijkrestaurant Gabriël. Toen Geertje bij ons kwam eten in Wijkrestaurant Gabriël raakten we al snel aan de praat omdat we een gemeenschappelijke factor hadden voor wat betreft het uitgeven van kranten. Toen Geertje mij vertelde dat ze jarenlang bij het NDC had gewerkt heb ik haar gelijk gevraagd of ze niet iets voor de Westerkrant wou doen. Op dat moment werkte Geertje nog voor een andere werkgever, maar toen zij mij 3 maanden daarna belde of we even konden praten waren wij er eigenlijk al snel uit. Geertje zou per 1 februari bij de Westerkrant gaan werken. Vanaf het begin verliep de samenwerking erg plezierig.

Enthousiast en nieuwe initiatieven

Geertje was erg enthousiast en bracht ook leuke initiatieven naar voren. Toen zij mij in april vroeg of ik er ook open voor stond om de krant te verkopen aan haar vielen er voor mij een hoop puzzelstukjes op hun plek. Ik was ook erg druk met het restaurant en de koffie en had lange werkweken. Daar is op zich niets mis mee, maar als je dingen gaat vergeten en missen wordt het wel een probleem. Geertje en ik waren er toen ook snel uit. Ik heb er alle vertrouwen in dat zij met haar enthousiasme en drive garant staat voor een continuering van de krant. Het leuke is dat Geertje dit ook gewoon op ons kantoor op Westpoort blijft doen en ik er op die manier nog best wel veel van mee krijg. Via deze weg wil ik alle adverteerders heel graag bedanken voor hun medewerking en hoop ik dat ze dat vooral ook blijven doen. Want dankzij jullie kunnen we deze krant uitgeven. Als jullie een keer bij ons in het restaurant komen eten is het drankje zeker van mij. Ik hoop jullie snel weer te zien en te spreken.

Wie is Geertje?

Graag wil ik me even aan u voorstellen; mijn naam is Geertje Gall-Smook en vanaf 1 juli 2022 ben ik de nieuwe eigenaresse van De Westerkrant. Ik ben geboren op 12-07-1974 te Groningen (De Hoogte). Op mijn 4e zijn we als familie verhuisd naar Vinkhuizen. Daar heb ik tot mijn 32e gewoond. Inmiddels woon ik alweer 14 jaar met mijn man en zijn zoon in Ruskenveen. Samen hebben we een hond (Harko) en 3 katten. Zo’n 13 jaar geleden ben ik als accountmanager bij de NDC Mediagroep aan de slag gegaan. Na deze mooie, leerzame periode kreeg ik in januari het aanbod om bij De Westerkrant te gaan werken. Dit heb ik met beide handen aangepakt; ik was namelijk wel weer eens toe aan een nieuwe uitdaging. Hier heb ik geen spijt van gekregen; wat een fijne plek om te werken zeg! Toen zich kort geleden daarom de mogelijkheid voordeed de krant over te nemen heb ik daar dus niet erg lang over na hoeven te denken. Natuurlijk wilde ik dat! Zo’n mooie krant wil ik graag naar een 100- jarig bestaan loodsen!! Ondanks dat de krant dezelfde uitstraling en kwaliteit zal behouden zullen er wellicht dus toch wat aanpassingen doorgevoerd gaan worden. Want ja; stilstand is achteruitgang. En dat is iets wat we uiteraard te allen tijde willen voorkomen.

Tips en adviezen welkom

Mocht u als lezer daarom nog adviezen of opmerkingen hebben; schroom het niet deze aan ons door te geven. Wij luisteren graag naar u! Met vriendelijke groet, Geertje Gall- Smook De Westerkrant.

2 Comments

  1. Goed nieuws!
    Ik heb jaren met een paar anderen vrijwillig aan deze mooie krant meegewerkt. Ik hoop dat Geertje de krant weer naar het oude niveau kan tillen. Misschien dat ik dan ook weer kan meedoen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*