Eropuit met Pinksteren in Groningen

De Pinksterdagen zijn weer ideaal voor een dagje uit.

Wil je naar een Pinkstermarkt, Pinksterfestival of een ander leuk uitje? Er zijn weer volop leuke evenementen, attracties en activiteiten tijdens het Pinksterweekend.
Bekijk onderstaand overzicht met de leukste uittips voor eerste en tweede Pinksterdag 2023.

Pasar Malam Asia keert groter terug dan ooit

Indonesië is dichterbij dan je denkt! Selamat Datang ofwel van harte welkom op deze sfeervolle Aziatische jaarmarkt, dit jaar in het Pinksterweekend van 26 tot en met 29 mei in Kardinge te Groningen.
Met meer dan 100 kramen en indrukwekkende decors nu nog imposanter, mooier en groter dan ooit tevoren.

Pinksterfeesten Zoutkamp

Ieder jaar is het vier dagen lang rond Pinksteren één groot feest in Zoutkamp. De gehele Zoutkamper vloot ligt in de haven versierd met vlaggen, er is een kermis op en rond het dorpsplein en het hele dorp is in feeststemming.
Op het programma staan optredens van bandjes en zangkoren, ambachtenmarkt aan de Reitdiepskade, met modelboten, oude ambachten en visserij-gerelateerde kraampjes.
Met als hoogtepunt de Vlaggetjesdag op maandag. Dan varen de versierde schepen uit om de nieuwe Garnalenkoningin op te halen, waarna ze wordt gehuldigd.

Kunst in De Tuin Alteveer

Voor de tweede keer organiseren we een cultureel evenement in onze tuin. Kunstenaars vanuit allerlei disciplines laten ons genieten van hun muziek, gedichten, verhalen, schilderijen, beelden en theater.
De fagot mengt zich met de zingende vogels, de zoemende bijen en de kwakende kikkers. Op het tuinterras geniet je van huisgemaakt lekkers en een luisterliedje. Verderop verbaas je je over assemblages: samengestelde objecten, opgebouwd uit gevonden voorwerpen, die weer een nieuw beeld vormen. Je laat je meetrekken door kunstenaars: ga op zoek naar Jouw Wilde Zelf, of schrijf een pantoum.
Binnen bekijk je schilderijen of bezoek je om 15.30 uur de theatervoorstelling OranjeWoud (reserveren is verstandig, wegens beperkt aantal plaatsen).

 

Suikermarkt Pinksteren in Groningen

Op de unieke plek op het voormalig Suikerunie terrein bij EM2 Groningen vindt er op Pinksterzondag de Pinkster-editie van de Suikermarkt plaats. Op deze markt kun je een variatie vinden aan bijzondere items: veel vintage en preloved kleding, meubeltjes, vinyl, sieraden, schoolplaten en posters, upcycling, interieurdecoratie en meer.
Ook wordt er door creatieve standhouders en kunstenaars zelfgemaakte producten aangeboden. Bijvoorbeeld zelf ontworpen kaartjes, zelfgemaakte sieraden, handgemaakte biologische zepen en bijzondere kunstwerken.
Verschillende foodstands zorgen voor de hongerige magen: broodje beenham en broodje aubergine, nachos, wraps en pizza uit de houtgestookte oven, ook vega en vegan. Er is een Vespa waar koffie wordt verkocht en natuurlijk biologisch steekijs!
Daarnaast verzorgt het beproefde team van EM2 de dorstige mens. IJskoude biertjes, wijntjes en frisjes met of zonder tic, binnen en buiten, op het gezellige terras en in de hangmat-tuin. Muziek zal ook niet ontbreken: DJane Nikita draait en mixed funky disco en DJ Ben, the recordman draait 60ties, 70ties & 80ties en.. Je mag je ‘guilty pleasures’ aanvragen.
Ook is er entertaiment voor kinderen waaronder ouderwets blikgooien met prijsjes en schminken.

Pinkstermarkt Leek

Tijdens het Pinksterweekend vindt de Pinkstermarkt Leek plaats. Al eeuwenlang een begrip in de regio. Ruim 250 handelaren brengen hier hun waren aan de man op de braderie. Er is een gevarieerd aanbod van producten; dus voor iedereen is er wel wat te vinden.
Jaarlijks wordt deze pinkstermarkt en kermis bezocht door ruim 25.000 mensen op Tweede Pinksterdag.
Aanvangstijden:
29 mei  van: 8:00 tot 18:00 uur.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*