Europa Kinderhulp zoekt vakantiegezinnen in Drenthe en Groningen!

Ook na ruim 60 jaar zijn de reizen nog steeds actueel. Er zijn nog altijd veel kinderen die, om uiteenlopende redenen, de liefdevolle aandacht van onze vakantiegezinnen goed kunnen gebruiken. Alle honderdzeventig medewerkers zetten zich daarom jaar na jaar enthousiast in om de reizen te organiseren. Zo kunnen honderden kwetsbare kinderen uit België, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Oekraïne en Nederland genieten van een zorgeloze vakantie.

 

sinds 1960

Sinds die eerste zomer in 1960 zijn er al duizenden kinderen opgevangen. Soms voor één keer, maar vaak jarenlang achtereen. De kinderen ontwikkelen door deze vakanties een positieve kijk op het leven én hun toekomst. Samen met onze medewerkers en vakantiegezinnen ontvangen we deze kinderen met open armen. En dat doen we al ruim zestig jaar lang met alle liefde!
Ook in ons welvarende Nederland zijn er kinderen die hard toe zijn aan een vakantie via Europa Kinderhulp. Het is niet altijd te zien wat het voor deze kinderen noodzakelijk maakt om via Europa Kinderhulp op vakantie te gaan.

Voor wie

Een aantal van deze kinderen komt in materieel opzicht tekort. Voor alleenstaande ouders met opgroeiende kinderen is het vaak moeilijk om rond te komen. In deze gezinnen is voor iets extra’s als een vakantie vaak geen financiële ruimte.
Sommige kinderen wonen in een tehuis of bij een pleeggezin.
Er is ook een grote groep kinderen die in sociaal of affectief opzicht tekort komt. Materieel gezien krijgen deze kinderen genoeg, maar er zijn problemen bij hun opvoeding of zij krijgen vaak te weinig aandacht.
Deze kinderen zijn niet gewend om met leeftijdgenootjes buiten te spelen en zij kunnen daardoor moeilijk vriendschap sluiten. Zij zijn genoodzaakt de zes weken zomervakantie alleen door te brengen, op straat of thuis. Voor hen is het heel belangrijk om de gezelligheid van een gezin te ervaren. Een gezin dat tijd en aandacht voor hen heeft.

Europa kinderhulp

Europa Kinderhulp heeft voor de werving en selectie van de kinderen uit Nederland een eigen uitzendende tak, met de naam “Kind op Reis”. Zij werken samen met diverse instanties die op de hoogte zijn van de gezinssituatie van de kinderen.
Wil je als organisatie meer informatie, kijk dan op:https://europakinderhulp.nl/

Drentse en Groningse gezinnen

Iedere zomer logeren er kinderen uit verschillende Europese landen bij Drentse en Groningse gezinnen. Deze kinderen hebben, om verschillende redenen, een onbezorgde vakantie nodig. De vakanties zijn heel waardevol voor de kinderen, maar ook een bijzondere belevenis voor de vakantiegezinnen. Stichting Europa Kinderhulp is daarom op zoek naar gezinnen die hun huis en hart willen openstellen om een kind bij hen thuis uit te nodigen.

Buitenlandse kinderen

De kinderen komen uit België, Duitsland en Frankrijk of Nederland. Zij komen voor maximaal twee weken vakantie vieren. De leeftijd van de kinderen is ongeveer tussen de 5 en 12 jaar oud. Dat een vakantiegezin nauwelijks Frans of Duits spreekt, hoeft geen belemmering te zijn. Ruim zestig jaar ervaring leert ons dat je met handgebaren, pen en papier of een vertaalapp een heel eind komt!

Mocht de taal wel een barrière zijn, dan kan men kiezen voor Nederlandse en Belgische kinderen.

Eenmaal aangemeld, dan wordt je volledig en persoonlijk op de hoogte gebracht van alle in en outs!

Verdere info kan men vinden op

 www.europakinderhulp.nl/vakantieouders

of via  contact met Ellen Sauer: 06-38510705

mailadres:  ellen.sauer@europakinderhulp.nl.

 

Kinderreizen 2024         

Aankomst           Vertrek

België                                                             22 juli                  5 augustus

Duitsland Berlijn                                          20 juli                   2 augustus

Duitsland Hannover                                       19 juli                   2 augustus

Nederland                                                      22 juli                  2 augustus

Duitsland Oldenburg                                     20 juli                   2 augustus

Duitsland Schneeberg Delitzsch                20 juli                   2 augustus

Frankrijk Secours Populaire                        23 juli                   6 augustus

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*