Forum Groningen biedt belastingspreekuur op afspraak

Forum Groningen biedt belastingspreekuur op afspraak

Sinds woensdag 1 maart mag iedereen vanaf 18 jaar en ouder weer aangifte doen van de inkomstenbelasting. Dat kan nog best lastig zijn. Daarom biedt Forum Groningen, samen met de studenten van WIJS, gratis ondersteuning en advies aan alle inwoners van de gemeente Groningen. Iedereen die wel wat hulp kan gebruiken bij de belastingaangifte is welkom tijdens het belastingspreekuur op donderdag in het Forum aan de Nieuwe Markt in Groningen.  Tijdens het belastingspreekuur krijgen inwoners van de gemeente gratis ondersteuning en advies bij het invullen van belastingformulieren en het aanvragen of activeren van een DigiD. Ook kunnen de studenten helpen bij de toeslagencheck.
Een afspraak maken is altijd nodig, dat kan door te bellen met WIJS via 06 – 150 909 87.
Meer informatie over het belastingspreekuur is te lezen op forum.nl/belasting

Samenwerking met WIJS

Forum Groningen werkt samen met WIJS, wat staat voor Wijk Inzet door Jongeren & Studenten. WIJS is een samenwerking tussen de gemeente Groningen, de Hanzehogeschool, Stichting WIJ, de Rijksuniversiteit Groningen, Noorderpoort en het Alfa College, maar wordt volledig gerund door studenten en jongeren. Naast het belastingspreekuur verzorgen deze studenten ook het IDO+ aan de Nieuwe Markt. Een gratis inloopspreekuur waarbij inwoners van de gemeente Groningen hulp krijgen bij financiële en/of juridische vraagstukken.

Basisvaardigheden leren tijdens gratis hulp- en spreekuren


Het belastingspreekuur is onderdeel van het programma Basisvaardigheden van Forum Groningen. Om mee te kunnen doen in de samenleving zijn toegang tot digitale technologie en de vaardigheden om daarmee om te gaan noodzakelijk. Helaas is dit niet voor iedereen vanzelfsprekend.

Daarom zijn er – in alle Forumbibliotheken – gratis hulp- en spreekuren. Op die manier draagt Forum Groningen op een laagdrempelige manier bij aan de persoonlijke ontwikkeling van inwoners, zodat zij zich klaar en weerbaar maken voor zoveel mogelijk digitale en technologische ontwikkelingen van deze tijd.  

Een overzicht van alle hulp- en spreekuren is te vinden op forum.nl/hulp.  

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*