Groningen: Verrassende Statistieken over Vermiste Katten

Groningen, vandaag – In een recente data-analyse onthult PetRadar, het Nederlandse platform voor vermiste huisdieren, opvallende statistieken over de 245 vermiste katten gerapporteerd aan hen in Groningen gedurende het jaar 2023.

Totaal aantal vermissingen

Uit de analyse blijkt dat Groningen de stad is met het hoogste aantal vermiste katten in 2023, met 245 gemelde gevallen, wat aanzienlijk meer is dan in Leeuwarden, de stad met de volgende hoogste frequentie van 143 vermiste katten. Binnen de stad Groningen is de Binnenstad de wijk met de meeste vermiste katten (39), gevolgd door Noorddijk (33) en de Korrewegwijk (29).

Terugvindpercentage

Liefst 70% van de baasjes in Groningen vindt hun vermiste kat terug, ten opzichte van een Nederlands gemiddelde van 72%. De gemiddelde tijd voordat een vermiste kat thuis terugkeert in Groningen is 4 dagen en 26 uur.

 

Heet je kat Moos? Opletten geblazen

De dag waarop de meeste katten van huis vertrekken is maandag, met de maand juni als piekperiode (34 vermistmeldingen). David Olthaar, oprichter van PetRadar, verklaart dit fenomeen: “In de zomer zetten veel mensen hun ramen open, en gaan katten sneller op avontuur. Ook horen we vaak dat katten verdwijnen wanneer de baasjes op vakantie zijn en er een oppas is.
Katten rennen sneller weg als hun thuisomgeving verandert.”
En als je kat Moos heet; in Groningen staat deze naam bovenaan de lijst van katten die het vaakst verdwijnen, met maar liefst 4 geregistreerde vermissingen.

 

Digitale advertenties

Via PetRadar is het ook mogelijk om via betaalde advertenties op Facebook en Instagram buurtgenoten te alarmeren over een vermist huisdier. In Groningen maakte 25% hiervan gebruik. Dit leidde tot een bereik van meer dan 7004 weergaven per vermist huisdier.
David Olthaar bevestigt dat het ophangen van posters nog steeds een effectieve methode is om je vermiste huisdier terug te vinden. “Als je meer wilt doen, en snel mensen wilt bereiken in jouw buurt, werken digitale advertenties ook ontzettend goed”. Zo heeft PetRadar al geholpen bij de thuiskomst van meer dan 10.000 vermiste huisdieren.

Langste zoekactie

Ten slotte een hartverwarmend feitje: de langste tijd dat een baasje zijn kat heeft moeten missen in Groningen, bedroeg meer dan 2 maanden. “Zo zie je maar weer dat zelfs als alle hoop verloren lijkt, het nog steeds mogelijk is om je vermiste huisdier terug te vinden.”

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*