GRONINGEN VIERT TRANSGENDER DAY OF VISIBILITY MET VEELZIJDIG EVENEMENT

GRONINGEN – Op 30 maart 2024 om 13:30 vindt voor de tweede keer Transgender Day of Visibility Groningen plaats: een bijeenkomst op de Grote Markt om transgender personen te vieren én bewustwording te creëren rondom de discriminatie waar zij mee te maken krijgen. Het evenement bestaat o.a. uit toespraken, poëzie-voordracht en live muziek.

Transgender Day of Visibility is een internationale dag waarop wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor transgender personen. Vorig jaar ontstond het initiatief om ook in Groningen iets te organiseren op deze dag. Na een succesvolle eerste editie is er ook dit jaar weer een evenement. Door middel van toespraken, poëzie-voordracht en live muziek delen verschillende (transgender)mensen wat het voor hen betekent om transgender te zijn. Ook wordt er geld opgehaald voor LGBT Asylum Support (een organisatie die zich inzet voor LHBTIQ+ -asielzoekers) en een minuut stilte gehouden voor alle transgender personen die omkwamen door geweld.

Belang


Ook gemeente Groningen erkent het belang van deze dag en hijst de 30e de transgendervlag op de Martinitoren. Een belangrijk signaal richting de transgendergemeenschap: “Het is ontroerend en bemoedigend om die dag de vlag te zien wapperen en te weten dat we niet alleen staan als gemeenschap”, zegt Mari Pool (organisatie Transgender Day of Visibility Groningen). Want support en acceptatie is voor veel transgender personen nog steeds niet vanzelfsprekend. Zij krijgen vaak te maken met discriminatie, intimidatie en geweld. Zo is het aantal meldingen van discriminatie van deze groep de afgelopen twee jaar verdubbeld. Mari: “Zaterdag vieren we de mooie dingen van trans zijn én kaarten we de dingen aan die beter zouden kunnen en moeten”.

Informatief

Het evenement start om 13:30 op de Grote Markt in Groningen en duurt tot ongeveer 16:00. Wil je tijdens het evenement niet gefotografeerd worden? De organisatie verstrekt kledingstickers die dit aangeven. Voor mensen met een fysieke beperking zijn er enkele klapstoelen aanwezig. Voor meer informatie en het programma zie Instagram: tdov_groningen

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*