Groningse senioren trappen tijdens fietstochten kinderfiets bij elkaar.

Nederland telt meer fietsen dan mensen. Toch heeft niet ieder kind in Groningen een eigen fiets. Heel vervelend als je met vriendjes mee wilt na schooltijd of zelf naar je sport wilt kunnen fietsen. Meer dan zestig Groningse senioren kwamen daarom in actie, samen met Doortrappen Groningen. Ze stapten zelf op de pedalen en spaarden zo een kinderfiets bij elkaar. De fiets is op dinsdag 19 maart uitgereikt aan Leergeld Groningen. Deze stichting zorgt ervoor dat de fiets terechtkomt bij een kind in Groningen dat opgroeit in een gezin met een laag inkomen en daardoor geen eigen fiets heeft.

Doortrappen voor kinder fietsen

De uitreiking aan Leergeld Groningen was de afsluiter van de actie “Doortrappen voor kinder(fiets)en” van het fietsstimuleringsprogramma Doortrappen Groningen. Tijdens de actie konden Groningse 60-plussers een fietstocht(je) in hun omgeving maken en de rit aanmelden bij Doortrappen Groningen, met een leuke foto van de tocht. Het doel van vijftig te ontvangen foto’s is ruim gehaald; in totaal deden 64 Groningse senioren uit de hele provincie mee. Doortrappen Groningen doneerde naast de beloofde kinderfiets ook een helm aan Leergeld Groningen.

Jong geleerd is oud gedaan

Jolanda Langeland, kwartiermaker van Doortrappen bij de provincie Groningen legt uit: [“Het is belangrijk dat mensen zo lang mogelijk veilig blijven fietsen. Zo blijf je fit en zelfstandig. Maar jong geleerd is oud gedaan. Daarom vinden wij het belangrijk dat ook alle kinderen in Groningen een eigen fiets hebben”]. Ivan, intermediair bij Leergeld Groningen vult aan: [“Met een fiets is het mogelijk om mee te doen aan sport en andere vrijetijdsbestedingen die verder weg liggen. Leergeld Groningen kan bijvoorbeeld zorgen voor het lidmaatschap van een basketbalclub, maar zo’n lidmaatschap heeft in de meeste gevallen geen zin, als het kind geen fiets heeft. En ons motto is: Nu meedoen, is later meetellen. Daarom zijn we erg blij met deze fiets!

Organisatie

Het programma Doortrappen in een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. In Groningen is dit overgenomen door de provincie Groningen en Verkeerswijzer Groningen. Alle gemeenten in Groningen doen mee. Het programma wordt uitgevoerd door Huis voor de Sport Groningen, de Fietsersbond, VeiligheidNL en Senza Communicatie. Ze werken daarbij samen met lokale (welzijns)instellingen, verenigingen, rijwielhandelaren en mensen die betrokken zijn bij (veilig) fietsen in Groningen. Vanaf april start Doortrappen Groningen weer met allerlei fietsactiviteiten voor 60-plussers in de provincie.

Over verkeerswijzer

Verkeerswijzer Groningen is een initiatief van de gezamenlijke overheden in de provincie Groningen. Onder deze naam organiseren zij verkeersveiligheidscampagnes en educatie-activiteiten om het aantal verkeerslachtoffers verder terug te dringen.

Zie voor meer informatie onze website:www.verkeerswijzergroningen.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*