Groot onderhoud Trompbrug.

Op maandag 3 oktober.

Dan begint de gemeente met groot onderhoud aan de Trompbrug, het fiets- en voetgangersbruggetje tussen de binnenstad en de Oosterpoortwijk. Als de brug terug wordt geplaatst ziet hij er weer fris uit en kan hij weer jaren mee. Het uiterlijk en ook de kleur van de brug verandert niet. Naar verwachting zijn de  werkzaamheden voor Kerst afgerond. Voor voetgangers en fietsers komt er een omleidingsroute over de Oosterbrug.

Rijksmonument


De Trompbrug is een rijksmonument en het onderhoud moet aan strenge regels voldoen. Daarom wordt de hele brug verwijderd en op een andere locatie gerestaureerd. Daardoor blijft de overlast voor de omgeving beperkt. De brug krijgt o.a. een nieuw brugdek. Ook wordt het gedeelte voor het openen en sluiten van de brug voor een deel vervangen. Daarnaast vervangt de gemeente de houten steunpunten waar de brug op rust. De landhoofden worden ook gerepareerd, dat zijn de steunpunten van de brug in de oever.

Omleidingsroute en tijdelijke scheepvaartstremming.

Voor voetgangers en fietsers komt er een omleidingsroute over de dichtbij liggende Oosterbrug. Om het werk te kunnen uitvoeren wordt de Trompbrug een paar keer tijdelijk gestremd voor de scheepvaart. Dat is o.a. nodig om het brugdek eruit te halen en terug te plaatsen. Omdat het werk buiten het vaarseizoen wordt uitgevoerd, levert dit minimale overlast op. De scheepvaart wordt hierover geïnformeerd. Bewoners, ondernemers en instellingen in de buurt zijn per brief geïnformeerd over de werkzaamheden.

Duur werkzaamheden.


Aannemer De Boer & De Groot voert het werk uit in opdracht van de gemeente. De werkzaamheden worden uitgevoerd tussen 7:00 en 17:00 uur. Het meeste materiaal wordt aangevoerd via het water waardoor de overlast tot een minimum wordt beperkt. Naar verwachting zijn de werkzaamheden in de week van 19 – 23 december klaar. Volgend jaar is de brug nog voor korte tijd gestremd om de laatste werkzaamheden uit te voeren.

Voor meer informatie kunt u kijken op:https://gemeente.groningen.nl/groot-onderhoud-trompbrug

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*