Jami Leigh wint Indie Award met debuutboek ‘De nieuwe Wendy’

De nieuwe Wendy

Groningse schrijfster Jami Leigh heeft vorig jaar haar eerste boek, De nieuwe Wendy, zelf uitgegeven. Met haar debuut heeft ze ook gelijk een prijs in de wacht gesleept, namelijk de Indie award voor ‘meest verrassende plot twist’.
De nieuwe Wendy is een Young Adult Fantasy boek, geïnspireerd door Peter Pan. Ondanks dat hier de inspiratie vandaan komt, vertelt Jami Leigh dat het geen hervertelling is: “De personages zijn allemaal origineel, net als het verhaal en de wereld, Lumin, waar het zich in afspeelt. Ik vermoed dat ik mede hierdoor de lezers heb weten te verrassen met een vleugje humor, romantiek en avontuur.”

 

“Jami Leigh heeft dit sprookje echt een eigen draai gegeven”

Ik zie elementen van Peter Pan maar het verhaal staat echt op zichzelf.” Tessa (instagram: @theBookerina)
Voor veel schrijvers is het winnen van een literaire prijs een hele eer en soms zelfs een doel op zich. “Het is mijn eerste boek, ik had dan ook niet verwacht om gelijk een prijs te winnen. Dit geeft mij extra motivatie om het vervolg zo snel mogelijk af te ronden en ook uit te geven.”

 

Zelfpublicatie

Dat Jami Leigh heeft gekozen voor zelfpublicatie komt met de nodige uitdagingen geeft ze aan. “Geen enkele uitgever heeft mijn manuscript gezien. Ik heb er bewust voor gekozen om mijn boek zelf uit te geven via mijn eigen opgerichte uitgeverij, Jewel Books, zodat ik de volledige vrijheid heb om mijn creativiteit in mijn werken te leggen. Dit betekent wel dat ik alles zelf moet regelen en ook mijn eigen netwerk moet gebruiken.” Ondanks dat zijn haar ambities groot. “Natuurlijk ben ik druk bezig met het vervolg, maar ondertussen ben ik ook bezig met een Engelse vertaling van De nieuwe Wendy.”

 

Ik heb vaak hele levendige dromen

 

Jami Leigh haalt niet alleen haar inspiratie uit bestaande sprookjes. “Ik heb vaak hele levendige dromen waar ik veel inspiratie uit haal. Deze schrijf ik dan direct op wanneer ik wakker word voor eventuele toekomstige verhalen. Ik heb inmiddels een document vol ideeën, maar nu moet het nog op papier. Wel blijf ik voorlopig schrijven in het Young Adult genre.”

‘De verloren Wendy’

Eind 2023 verwacht Jami het tweede deel, ‘De verloren Wendy’ uit te brengen. Wat daarna komt blijft nog een verrassing. “Deze twee boeken hebben ieder ruim 400 pagina’s. Er gaat dus wel wat tijd overheen, maar ik ben net begonnen.”

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*