Kermis rond Ontzet in Groningen afgelast.

Voor mij is dit gewoon drama!

 

De traditionele zomerkermis in aanloop naar 28 augustus in hartje Groningen gaat niet door, vanwege de werkzaamheden aan de Grote Markt.
De ontzetting is groot ,,Dit is zwaar balen. Het gaat om een complete kermis, een kermis van naam!
Ik kan met twee attracties naar huis’’, zegt kermisexploitant Martin Speelman uit Hoogezand. ,,En omdat we het nu pas horen, kunnen we ook niet in een andere stad terecht.
Voor mij is dit gewoon drama.’’

Een brief van de  Koninklijke Vereeniging van Volksvermaken

Vrijdag ontvingen de kermisexploitanten een brief van de Koninklijke Vereeniging van Volksvermaken (KVvV), die al bijna 150 jaar de festiviteiten rond de viering van Groningens Ontzet (‘Bommen Berend’) op 28 augustus organiseert. In de brief staat dat er dit jaar een streep door de zomerkermis gaat, die zou duren van 22 tot en met 28 augustus.
,,Er is geen ruimte op de Grote Markt’’, zegt Harrie van Ham van Volksvermaken. Volgens hem is ook de Vismarkt niet beschikbaar omdat de gemeente strikte afspraken heeft gemaakt met de marktkooplieden. Die schuiven tijdens de Meikermis al op en hoeven dat in augustus niet nogmaals te doen.

Volksvermaken: ‘Wij hebben ons best gedaan’

,,Dit is gemeentelijk beleid. Voor de kermis in mei die de gemeente zelf organiseert, is wel ruimte, voor onze kermis niet’’, zegt Van Ham teleurgesteld. Hij zegt dat Volksvermaken maandenlang in overleg is geweest met de gemeente om de kermis toch door te laten gaan. ,,Wij hebben ons best gedaan, we hebben alternatieve locaties aangedragen, alles.’’

Zie voor het hele verhaal: https://dvhn.nl/groningen/Streep-door-traditionele-kermis-28517224.html

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*