Koninklijke onderscheiding voor Eddy de Jonge

Vandaag, donderdag 21 maart 2024 heeft burgemeester Koen Schuiling een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer Eddy de Jonge, directeur van de Groninger Archieven. Tijdens zijn afscheidsreceptie in verband met pensionering is hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Burgemeester Koen Schuiling: ‘de Groninger archieven is de schatkamer van Groningen. En een schatkamer, heeft ook een schatbewaarder nodig, iemand die zorgt dat wat waardevol is, behouden blijft. En dat is Eddy de Jonge zonder meer. Als hij vertelt over zijn eigen onderzoek in de archieven, dat hem terugvoerde naar de laatste cholera-epidemie in Groningen, dan hoor je in alles een enorme liefde voor zijn archieven’.

Onderscheiding voor zijn inzet

De heer De Jonge ontvangt deze onderscheiding voor zijn inzet als directeur voor het Regionaal Historisch Centrum Groninger Archieven. Hij heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de publieksparticipatie van de Groninger Archieven en de cultuurhistorie.

Verder is hij penningmeester van Stichting Verdronken Geschiedenis, is hij oprichter en artistiek leider van de Groninger Folkgroep Törf en heeft hij zich ingezet als redactielid van de Krödde, een Groningstalig tijdschrift.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*