Koninklijke onderscheiding voor prof. dr. Gerda Croiset

 

Vanmiddag is prof. dr. G (Gerda) Croiset door burgemeester Schuiling Koninklijk onderscheiden en benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Zij ontving deze onderscheiding aan het begin van haar afscheidssymposium in het UMCG, in verband met haar pensionering.

 

Ze werkte onvermoeidbaar

Burgemeester Schuiling: ‘Gerda Croiset is iemand die in staat is om net even anders naar de wereld te kijken en ons daarmee een grote dienst bewijst. Ze werkte er onvermoeibaar aan om te zorgen dat we niet de beste studenten opleiden tot geschikte artsen, maar juist dat we geschikte studenten opleiden tot de beste artsen.’

 

Opleidingsdirecteur bij het VUmc

Prof. dr. Croiset was opeenvolgend opleidingsdirecteur geneeskunde bij het VUmc en hoogleraar medisch onderwijs aan de Vrije Universiteit en thans hoogleraar education and training in health and life sciences aan en prodecaan onderwijs en opleiden bij het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Ze heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het vernieuwen en verbeteren van het wetenschappelijk geneeskundig (vervolg)onderwijs in Nederland. Kortom: een boegbeeld van het geneeskundig onderwijs in Nederland.

Bron: Gemeente Groningen

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*