Meer fietsenstallingen bij P+R terreinen en bushaltes

Steeds meer mensen nemen de fiets vanaf een P+R waardoor het steeds drukker wordt bij de fietsenstallingen. Het college wil daarom de bestaande fietsenstallingen en fietskluizen op de P+R terreinen Haren, Meerstad en Reitdiep uitbreiden. Ook wil het college bij vijf belangrijke bushaltes extra fietsenstallingen realiseren. In totaal gaat het om een investering
van € 937.000.

 

De afgelopen jaren stimuleerde de gemeente het Park-and-Bike op de P+R terreinen als alternatief voor het reizen met de auto. Wethouder Philip Broeksma van Verkeer en Vervoer: ‘Dat heeft effect gehad, we zien dat steeds meer mensen de fiets gebruiken vanaf een P+R terrein bijvoorbeeld richting de binnenstad. We zien daardoor ook dat de stallingscapaciteit onvoldoende is, vandaar dat er extra fietsenrekken en fietskluizen bijkomen.’ Het gaat om de P+R terreinen Haren, Meerstad en Reitdiep. Met de uitbreiding van de stallingen met zo’n 250 overdekte fietsrekken en 20 fietskluizen is er ook in de toekomst voldoende ruimte voor gebruikers van de P+R terreinen om hun fiets te stallen.

Meer fietsenstallingen bij de bushaltes

Ook bij vijf bushaltes, vooral langs drukke Hoogwaardig Openbaar Vervoer-routes, is behoefte aan (extra) ruimte om de fiets te stallen. Het gaat om de bushaltes Verzetstrijderslaan en Paterswoldseweg langs de Peizerbaan, Van Ketwich Verschuurlaan, Zaagmuldersweg en Sontplein. In totaal gaat het om zo’n 180 extra stallingen.De belangrijkste uitbreiding is bij de drukke halte Verzetstrijderslaan. Plan is om hier een overdekte fietsenstalling te realiseren met zo’n 150 plekken.

Maatschappelijk draagvlak

Hoewel het aantal direct omwonenden van de P+R terreinen Haren, Meerstad en Reitdiep en de betreffende vijf bushaltes klein is, zal het plaatsen van nieuwe of het uitbreiden van bestaande fietsenstallingen in overleg met omwonenden gebeuren.
Uitvoering van de uitbreiding is gepland voor 2025.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*