Meervoudig wereldkampioen kickbokser Peter Aerts geeft gasttraining bij Fight Gym Choy-Bo.

Peter Aerts nu woonachtig in Japan en daar ook de God van Japan wordt genoemd, is nu voor 3 week terug in zijn geboorteland.
Vrijdag 24 mei gaven Peter Aerts en zijn dochter Montana een gasttraining bij Fight Gym Choy-Bo.
Eenmaal boven aangekomen in de zaal waar normaal de kickboks trainingen worden gegeven door Pim Spoelstra was het een topdrukte.
Binnen 2 uur toen ik aangaf dat je je kon opgeven voor de gasttraining van Peter Aerts was de lijst al vol!   ”aldus Pim”

Alles zit  in de timing!

Peter die het zo goed uitlegt in kleine maar begrijpbare stappen staat midden tussen de  leerlingen,ik had zelf gewoon weer zin om mee te doen.
En dat is wat Peter Aerts zo uniek maakt in zijn manier van lesgeven.
Klein maar duidelijk en alles zit in de timing, je tegenstander lezen, sturen en plaatsen.
‘’Het is een heel leuke spel’’ zegt Peter, ‘’je moet nadenken en als je gaat aanvallen alles hart doen maar tactisch”.
Peter Aerts heeft geen vechtsportschool meer maar een eigen vechtsportbond Legend en organiseert dit jaar 4 gala’s in Japan.
Peter die zelf gestopt is met wedstrijd boksen op zijn 49ste  geeft nu het stokje over aan zijn dochter Montana die in december nog won met 3-0 in Japan en zijn zoon Marciano.

Selina steun en toeverlaat voor Pim en leerlingen

Pim Spoelstra ook geen onbekende in de vechtsport begon in 1986/87 met trainen en richtte in 1992 zijn eigen sportschool op en stopte toen zelf met wedstrijden te vechten.
Samen met zijn vrouw Selina Spoelstra- Warbout zijn ze in 2019 begonnen met  Fight Gym  Choy-Bo. Inmiddels de oudste Fight Gym ze begonnen met 100 leerlingen en ze zitten nu op 250 leerlingen. Ook het behouden van een vechtsportschool is een teamsport: zo geeft Pim les en zorgt Selina dat administratief alles op rolletjes loopt en zorgt ze voor de sportkleding. Aldus dus de steun en toeverlaat voor Pim en zijn leerlingen.

Team Aerts

Pim is in 2005/ 2006 gaan trainen in Team Aerts en heeft daar nog verschillende partijen gevochten onder Peter Aerts. Ze trainden in sportcentrum Kops, team Spirit in Beverwijk, Sportcentrum Afafa in Zandvoort en bij Chakuriki in Amsterdam. Daar nam hij ook zijn zoon Calvin en zijn dochter Gwenn mee om ook onder Peter te trainen om hun kennis te vergroten en niet zonder succes.
Pim heeft ook  nog verscheidene keren mogen boksen met niemand minder dan met Peter Aerts en  Andy Souwer in Eindhoven.
Nu traint ook zijn kleinste dochter Liv en zo meteen zijn zoontje Brody onder zijn leiding, zodat hij ook zijn kennis aan hun kan overbrengen…

Calvin Spoelstra

Calvin Spoelstra  zelf ook kickbokstrainer bij de Fight Gym speelt in de C-Klasse en zal op 8 juni a.s. weer meedoen aan de Kickboks Gala in Burgum waar Montana Aerts in de jury zal zitten.
Nu is het niet altijd zeker begreep ik dat je mee kan doen, er moet dan ook echt een tegenstander zijn die tegen je wil en kan vechten.
Wil je mee trainen in de oudste Fight Gym van Groningen en de technieken van Peter Aerts leren, ga dan naar: www.fightgymchoybo.nl

OSU!

Tekst en foto: Geertje Gall-Smook

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*