Ongeluk op heringerichte kruising Hoendiep, fractie D66 maakt zich zorgen.

Groningen

Het heringerichte kruispunt Hoendiep met de Friesestraatweg is sinds afgelopen weekend weer open. Maandagochtend vond er een ongeluk plaats. De fractie van D66 maakt zich zorgen.

“Ik woon in de buurt van deze kruising”, vertelt fractievoorzitter Jim Lo-A-Njoe. “Al jaren is het een gevaarlijk punt en zijn er de nodige ongelukken gebeurd. De afgelopen periode is de kruising heringericht. En natuurlijk is het niet kies om op basis van één ongeluk direct een oordeel te vellen, maar het is wel frappant. Afgelopen weekend is de kruising heropent, en direct aan het begin van de eerste werkdag is het al weer raak. Ik, en ook mijn fractiegenoten die verkeer in hun portefeuille hebben, maken zich zorgen.”

Herinrichting


Het ongeluk vond maandagochtend rond 08.45 uur plaats. Een automobilist kwam in botsing met een scooterrijder waarbij laatstgenoemde ten val kwam. Ambulanceverpleegkundigen hebben het slachtoffer behandeld. Sinds 5 september is er op de kruising hard gewerkt om de verkeersveiligheid te verbeteren. Het fietspad is een stuk verder van het Hoendiep gelegd waardoor fietsers als automobilisten een beter overzicht krijgen van de kruising. Om de veiligheid verder te waarborgen kan verkeer vanaf de Friesestraatweg niet meer linksaf richting de Aweg, en verkeer vanaf het Hoendiep kan niet meer de Friesestraatweg op.

Zie voor het volledig verslag : www.112groningen.nl

 

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*