OVerstapweken stimuleert automobilist om gratis het OV te proberen

 

Vervoerders Qbuzz en Arriva slaan samen met OV-bureau Groningen Drenthe en Groningen Bereikbaar de handen ineen.

Ze starten met een gezamenlijke campagne om het OV te stimuleren. Onderdeel van de campagne zijn de #OVerstapweken waarbij iedereen die van, naar of via Groningen reist en hiervoor meestal de auto gebruikt het OV gratis of met korting kan uitproberen. Doel is om automobilisten erop te wijzen dat het OV een slim alternatief kan zijn. De actie gaat van start op dinsdag 1 november en loopt tot en met 15 november 2022.

#Overstapweken

Tijdens de #OVerstapweken kunnen automobilisten eenmalig een gratis dagkaart aanvragen (op=op) om het OV eens te proberen. Zijn de gratis dagkaarten op, dan zijn er dagkaarten tegen gereduceerd tarief beschikbaar. De dagkaarten zijn geldig in de bussen en treinen van Arriva in Groningen en Friesland en de bussen van Qbuzz in Groningen en Drenthe.

Vlot en comfortabel naar je werk.

Met het OV reis je vlot, comfortabel en voordelig naar je bestemming en is er tijd om andere dingen te doen zoals werken, lezen en ontspannen. Ook is reizen met de bus of trein vaak duurzamer dan het gebruik van de auto. In de regio zijn veel snelle bus- of treinverbindingen, via bijvoorbeeld de verschillende OV-knooppunten in de regio. Gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk, voorzitter van het dagelijks bestuur van het OV-bureau Groningen-Drenthe en lid Stuurgroep Groningen Bereikbaar: “Vaak is het sneller om naar een hub of een P+R in de buurt te rijden of fietsen en daar de bus of trein te pakken. Met deze actie hopen we andere manieren van vervoer op een positieve manier te stimuleren.”

Hoe het werkt

Het aanvragen van de dagkaarten kan tot en met 15 november 2022 via de link www.stapeensover.nl. Daar is ook alle informatie te vinden over de actie en over het reizen met bus en trein.

Bijschrift foto: Vrouw op station. Fotograaf: Hilde Harshagen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*