Paula Lambeck vertrekt als directeur bij Kunstpunt Groningen

Na bijna 5 jaar legt Paula Lambeck haar functie als directeur bij Kunstpunt Groningen neer. “Bij mijn aanstelling heb ik mezelf ten doel gesteld een heldere koers in te zetten en een stevige positie in het veld in te nemen. En dat is gelukt; ik ben trots op waar Kunstpunt nu staat. Het is een fantastische organisatie die na een aantal intensieve jaren een sterke basis heeft opgebouwd met een bevlogen en professioneel team. Voor mij is het nu tijd om verder te gaan,” aldus Lambeck. Per 1 december verlaat Lambeck Kunstpunt.

Paula Lambeck startte in 2019 bij het voormalige CBK Groningen dat toen net verzelfstandigd was. Lambeck blikt terug op haar bestuursperiode: “Bij binnenkomst werd gelijk een spectaculair kunstwerk in de publieke ruimte onthuld: Wervel in de Forumgarage. Dat was het begin van een mooie periode.” Toch speelden ook lastige zaken: “de nieuwe verzelfstandigde situatie en de coronajaren brachten uitdagingen met zich mee maar met ons creatieve team zijn we daar goed uitgekomen.” Lambeck zal de culturele sector dan ook missen: “Ik vind het een hele fijne sector en heb veel waardevolle contacten opgedaan. Ik wil iedereen danken voor de samenwerking.”

Nieuwe koers

Onder leiding van Lambeck heeft Kunstpunt een stevige positie in de sector ingenomen. Raad van Toezicht voorzitter Jan Cooijmans: “We profileren ons als hét knooppunt voor beeldende kunst en we gaan dan ook meer verbindend te werk: we spreken nieuwe doelgroepen aan, hebben een breder onderwijsprogramma ontwikkeld, en zijn maatschappelijk betrokken. Een prachtig voorbeeld is Volkshortus Selwerd, een kas in het hart van de wijk. Daarnaast ligt de focus op onze expertise op het gebied van kunst in de publieke ruimte én is er meer aandacht voor de ontwikkelmogelijkheden voor kunstenaars met projecten zoals ESNS Art en ook wordt binnenkort een masterclassprogramma voor kunstenaars gelanceerd.” De koerswijziging heeft geresulteerd in een sterke basis en een ambitieus programma waar Kunstpunt in de volgende cultuurnotaperiode op zal voortbouwen.

Reactie Raad van Toezicht

De Raad van Toezicht betreurt het vertrek van de huidige directeur: “We vinden het spijtig dat Paula ons verlaat. Ze laat een bruisend Kunstpunt achter en dat is mede haar verdienste. We wensen haar al het goede toe bij haar nieuwe uitdaging.” De Raad van Toezicht gaat op korte termijn op zoek naar een geschikte opvolger.

Per 1 december gaat Paula Lambeck aan de slag als regiomanager bij het COA.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*