Plaatsen lichtmasten en palen voor portalen op A7 tussen Westpoort en rotondes Laan Corpus den Hoorn

Tijdens de werkzaamheden 1 rijstrook dicht

Tussen maandag 13 en vrijdag 24 maart plaatsen we nieuwe definitieve lichtmasten op de A7/N7 tussen de aansluiting bij Westpoort en de rotondes bij Laan Corpus den Hoorn. In deze periode heien we ook de palen in voor de definitieve portalen in de middenberm ter hoogte van Hoogkerk en Bruilweering. Tijdens de werkzaamheden is één rijstrook dicht, voor het verkeer de stad in. We vragen automobilisten er rekening mee te houden dat hier files kunnen ontstaan.
We zijn begonnen aan de definitieve inrichting van de zuidzijde van de A7/N7. Dit is de weg van Drachten richting het Vrijheidsplein. Deze weg wordt breder gemaakt.

Definitieve lichtmasten

Langs de A7 zijn al een aantal nieuwe lichtmasten geplaatst. Nu gaan we de nieuwe lichtmasten ook plaatsen in de middenberm tussen Westpoort en de rotondes bij Laan Corpus den Hoorn.

Palen voor portalen

Over de zuidelijke ringweg komen nieuwe portalen. Dit zijn de metalen stellingen waar de bebording aan komt te hangen. Voordat we deze stellingen kunnen plaatsen, brengen we fundering aan. Deze fundering heien we in. Dit doen we op dinsdag 21 maart of woensdag 22 maart, afhankelijk van de beschikbaarheid van de heistelling. De werkzaamheden zijn overdag, op twee plekken aan de zuidzijde langs de A7/N7. De eerste vier palen plaatsen we in de buurt van Hoogkerk. Ter hoogte van Bruilweering heien we vervolgens nog twee palen in. Tijdens deze werkzaamheden is het geluid van beton op beton te horen en zijn er mogelijk trillingen te voelen.

Verkeershinder

Om veilig te kunnen werken, is van maandagochtend 13 maart (6.00 uur) tot vrijdagavond 24 maart (22.00 uur) op de A7 één rijstrook dicht, richting de stad, tussen aansluiting Westpoort en de rotondes bij Laan Corpus den Hoorn. Het gaat om de linker rijstrook. In de spits kunnen hierdoor files ontstaan. Automobilisten richting Groningen zouden, als er geen stakingen zijn, gebruik kunnen maken van P+R Leek en verder met de bus. Bussen mogen over de vluchtstrook langs de file rijden.

De nacht ervoor passen we voor deze tijdelijke situatie de weginrichting aan.

We brengen nieuwe belijning aan en plaatsen barriers. De A7 richting de stad is dan helemaal dicht tussen A7 oprit 34a (Westpoort) en de rotondes bij Laan Corpus den Hoorn. Deze afsluiting is vanaf zondagavond 12 maart (22.00 uur) tot maandagochtend 13 maart (6.00 uur). Ook de op- en afrit bij Hoogkerk en de oprit voor busverkeer is dicht. Het verkeer wordt omgeleid via Westpoort en het Hoendiep.

Opnieuw helemaal dicht tussen A7 oprit 34a

Aan het eind van de werkzaamheden moeten we de afgesloten rijstrook weer openstellen. Voor het aanpassen van de weginrichting gaat de A7 in de nacht van vrijdag 24 op zaterdag 25 maart opnieuw helemaal dicht tussen A7 oprit 34a (Westpoort) en de rotondes bij Laan Corpus den Hoorn. Ook de op- en afrit bij Hoogkerk en de oprit voor busverkeer is dicht. Het verkeer wordt weer omgeleid via Westpoort en het Hoendiep.

Zaterdagochtend 25 maart (6.00 uur) is de tweede rijstrook de stad in weer open.

Het gebied waar we de funderingen voor de nieuwe portalen plaatsen. Afbeelding: OpenStreetMap
Het gebied waar we de funderingen voor de nieuwe portalen plaatsen. Afbeelding: OpenStreetMap

Verkeershinder

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*