Politieke Woensdag van 29 mei 2024

Gemeenteraad bespreekt relatie FC Groningen en de gemeente Groningen.
Verschillende onderwerpen komen vandaag – woensdag 29 mei – tijdens de Politieke Woensdag van de gemeenteraad aan de orde. Onder andere de relatie tussen FC Groningen en de gemeente Groningen. Deze raadssessie is vanavond van 21.00 tot 22.30 uur in de raadzaal van het stadhuis.

Directe aanleiding voor het debat is een interview met de FC Groningen-directeur in het Dagblad van het Noorden die daarin laat weten te stoppen bij de club vanwege de verhouding tussen de club en de gemeente. Hierover werden in het Politiek Vragenuur van de gemeenteraad op 15 mei al vragen gesteld door raadsleden aan het college van B&W.

 

Live te volgen

De antwoorden waren voor een aantal politieke partijen in de raad aanleiding opnieuw vragen te stellen over de kwestie, ditmaal schriftelijke vragen, 18 in totaal. De antwoorden van het college hierop kwamen dinsdagmiddag 28 mei beschikbaar. En daarover gaat woensdagavond het debat in de raad. Dat debat is vanaf 21.00 uur live te volgen via de livestream op de website van de gemeenteraad.
Tijdens de Politieke Woensdag op 29 mei komen meer onderwerpen aan de orde. Zoals ook het Noorderplantsoen. Het college heeft een overzicht gemaakt van de maatregelen die worden genomen om de overlast komende zomer in het Noorderplantsoen en het stadsstrand tegen te gaan. Daarover gaat het in de raadssessie in de raadzaal van 16.30-17.30 uur.

Alcoholverbod

Vorige week was er rond de overlast in Noorderplantsoen al een speciale inspreeksessie voor omwonenden. Die pleitten onder meer voor het uitbannen van geluidsboxen, strikte handhaving van het alcoholverbod, het verbieden van barbecues en het beperken van lawaaihinder door bootcamps. In de zogeheten meningsvormende sessie op 29 mei over het Noorderplantsoen gaan de raadsfracties met elkaar en het college in debat. Inspreken is niet meer mogelijk.

 

Vapes

Gelijktijdig met het debat over FC Groningen en de gemeente is in de oude raadzaal (21.00-22.30 uur) een raadsessie over het zogeheten Preventie- en Handhavingsplan middelengebruik. Dan gaat het om maatregelen om het gebruik van alcohol, drugs, tabak, nicotine en vapes tegen te gaan.

Asiellocatie Eemsgolaan

Er zijn meer sessies op de Politieke Woensdag, onder meer een korte sessie van 20.30-21.00 uur in de oude raadzaal over de asiellocatie Eemsgolaan.

Alle sessies van de raad en bijbehorende documenten zijn te vinden bij de agenda van deze Politieke Woensdag, te vinden op gemeenteraad.groningen.nl

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*