Project ‘Werken is gezond en gezondheid werkt!’ ontvangt subsidie vanuit Verbindingsfonds

Subsidie van € 100.000,-

Het project ‘Werken is gezond en gezondheid werkt!’ ontvangt van de provincie Groningen
€ 100.000 subsidie vanuit het Verbindingsfonds. Het project is bedoeld om kwetsbare werknemers op de arbeidsmarkt zo kansrijk mogelijk te koppelen aan een werknemer en met coaching op leefstijl en vaardigheden te ondersteunen met een duurzame inzetbaar als resultaat. Dit past binnen het Verbindingsfonds dat bedoeld is om Groningers aan het werk te krijgen en te houden, en hen de kans te geven zich verder te ontwikkelen.

In de huidige krappe arbeidsmarkt

Gedeputeerde Tjeerd van Dekken: “In de huidige krappe arbeidsmarkt wordt het steeds moeilijker om vraag en aanbod goed te koppelen. Niet iedereen beschikt over de door werkgever gevraagde diploma’s, werkervaring en vaardigheden. Om de Groningse beroepsbevolking wendbaarder en weerbaarder te maken, is een leven lang ontwikkelen heel belangrijk. Dit project helpt daarbij. De extra begeleiding die dit project gaat bieden, vergroot de kans dat werknemers goed op hun plek komen.”

25 kandidaten

De organisaties Stam en de Leefstijlunie zijn de initiatiefnemers voor dit project. Deze twee organisaties gaan 25 kandidaten begeleiden. Dat doen ze door een nieuwe intakemethode en een coachingstraject in te zetten. Hierbij wordt begeleiding op het gebied van leefstijl (gezondheid, ontspanning, voeding) en vaardigheden aangeboden. Dit werkfittraject moet de risico’s op een mismatch op de arbeidsmarkt verkleinen. Het project start op 1 maart 2023 en duurt tot 1 juni 2024.

Subsidieregeling Verbindingsfonds

Met het Verbindingsfonds stimuleert de provincie Groningen organisaties die een verbinding aangaan om nieuwe oplossingen te bedenken om mensen aan het werk te krijgen, te houden en zich een leven lang te ontwikkelen. Het fonds komt tot stand met middelen van Nationaal Programma Groningen. De laatste ronde van het Verbindingsfonds staat van 13 februari tot en met 12 maart 2023 open. Aanvragen kunnen dan ingediend worden via de website van de provincie.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*