PTB ontwikkelt een unieke maatwerk pallettruck aan AGITO Medical

De vestiging van AGITO Medical in Denemarken klopte bij PTB aan voor de ontwikkeling en productie van een 12-tons pallettruck met een gekalibreerde weeginrichting. Inmiddels is de pallettruck (de PTB EPC 120W) ontwikkeld, geproduceerd en geleverd aan de klant. De pallettruck wordt ingezet bij het vervoer van zware MRI-scanners in een magazijn.

Fraai vormgegeven

De PTB EPC 120W is een fraai vormgegeven machine. De bestuurdersplaats is uitgevoerd als sta-zitcombinatie. Je kunt de machine instaand bedienen, waardoor je een goed overzicht en zicht op het lastdragende gedeelte hebt.

Zittende bediening

Ook kun je er bij grotere transportafstanden voor kiezen om in de machine te gaan zitten; je verdraait de ruggensteun dan naar de horizontale positie waardoor er een zitvlak ontstaat. Ook is er bij een zittende bediening een ruggensteun beschikbaar. Vanuit de bestuurdersplaats kun je het gewicht van de magneten aflezen tot op 0,1% nauwkeurig.

Technische details

De machine heeft een capaciteit van maar liefst 12.000 kilogram. Het lastdragende gedeelte van de pallettruck bestaat uit twee vorken van 2.000 mm lang en 500 mm breed. De breedte over de vorken is 1.300 mm en de insteekhoogte is 150 mm.

Beide vorken zijn voorzien van ‘vork sleeves’ die elk met vier weegcellen aan de vorken zijn gemonteerd. Het vorkenbord kan een slag maken van 100 mm. Verder is de machine voorzien van wielen met een polyurethaan loopvlak, zodat de vloerbelasting minimaal is.

Over AGITO

AGITO Medical biedt flexibele verhuuroplossingen van onder andere MRI-scanners aan ziekenhuizen, klinieken en distributeurs over de hele wereld, inclusief reserveonderdelen van alle grote merken. AGITO is een businessunit van Philips en heeft vestigingen in Frankrijk en in Denemarken.

 

Maatwerkoplossingen

PTB ontwerpt, produceert en levert al meer dan veertig jaar geavanceerde logistieke machines. We ontwikkelen maatwerk oplossingen voor het verplaatsen van extreem zware en ingewikkelde lasten. Op de meest veilige, efficiënte en ergonomische manier. PTB Special Products is onderdeel van de PTB Group, een familiebedrijf opgericht in 1897.

Voor meer informatie zie: www.ptbspecial.com

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*