Quilttentoonstelling ’t Vinkhuys levert groot bedrag op voor Voedselbank Groningen

Op zaterdag 5 november vond eindelijk weer de quilttentoonstelling in ’t Vinkhuys plaats.

Na twee jaar uitstel door corona was dit natuurlijk een groot feest. De tentoonstelling werd georganiseerd door de quiltgroepen van ’t Vinkhuys, die samen 110 quilts hadden gemaakt en met zorg in ’t Vinkhuys hadden opgehangen. De bezoekers konden de quilts bewonderen en stemmen op hun favoriete quilt. Daarnaast vond er een loterij plaats waarbij 5 quilts te winnen vielen.

Voedselbank Groningen.

De opbrengst van de loterij en een deel van het entreegeld wordt binnenkort aangeboden aan Voedselbank Groningen. Het gaat om een substantieel bedrag. De quiltgroep heeft de Voedselbank als goed doel uitgekozen omdat er door de inflatie steeds meer mensen zijn die de Voedselbank hard nodig hebben.

Met iets meer dan 200 bezoekers.

Met iets meer dan 200 bezoekers hing er de hele dag een gezellige sfeer bij de tentoonstelling. De winnaars van de loterij gingen allemaal naar huis met een prachtige quilt die de dames van de quiltgroep samen hadden gemaakt. De publieksprijs ging uiteindelijk naar Jopie Breetvelt, wiens prachtige art quilt op de foto te bewonderen is. Het toeval wilde dat een andere quilt van haar evenveel punten kreeg, dus haar quilts vielen zeker in de smaak.

Elkaar stimuleren.

De dames van de quiltgroepen stimuleren elkaar bij het maken van de quilts. Ze werken thuis aan hun quilt en brengen hun werk dan mee om aan de groep te laten zien en samen verder te gaan. Iedereen mag meedoen, of ze nou beginners of gevorderden zijn. De deelnemers maken er altijd een gezellige bijeenkomst van.

Lijkt het jou leuk om je aan te sluiten bij deze gezellige, actieve quiltvereniging?

Er is nog genoeg plek! Er is zowel een ochtend- als avondgroep. Geef je op bij balie@vinkhuys.nl of meld je bij de bar in ’t Vinkhuys.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*