René Schripsema per 1 april nieuwe directeur Groningen Bereikbaar

 

Rene Schipsma start vanaf 1 april 2023 als nieuwe directeur.

De stuurgroep van Groningen Bereikbaar is verheugd om te kunnen melden dat René Schripsema vanaf 1 april 2023 start als nieuwe directeur van Groningen Bereikbaar. René heeft ruime ervaring in de samenwerking met private en publieke partijen en zet deze ervaring nu graag in voor de regio Groningen. René heeft zich bewezen als inspirerend leider met een heldere visie, koersvast en hij staat graag met de voeten in de klei.

 

Verbindend, inspirerend en ondernemend

Philip Broeksma, voorzitter van de stuurgroep van Groningen Bereikbaar is blij met de komst van René Schripsema. “Met René trekken we een zeer ervaren directeur aan die goed past binnen het gevraagde profiel en beschikt over de benodigde kwaliteiten om deze rol goed te kunnen vervullen: verbindend, inspirerend en ondernemend. De kracht van Groningen Bereikbaar is het sterke netwerk en de publiek-private samenwerking die in de afgelopen tien jaar is opgebouwd. Met René verwachten we de juiste directeur te hebben om partijen blijvend te verbinden en richting en uitvoering te geven aan de koers van Groningen Bereikbaar. Niet alleen op het gebied van bereikbaarheid en infrastructurele werkzaamheden aan weg en spoor zijn er de komende jaren nog volop uitdagingen, ook als het gaat om verduurzaming van mobiliteit is nog veel te winnen.”

Leuk en uitdagend

Over enkele weken start René bij Groningen Bereikbaar. Hij kijkt uit naar zijn nieuwe functie: “In mijn eigen regio meewerken aan duurzame mobiliteit en bereikbaarheid, zijn drijvende elementen geweest om voor Groningen Bereikbaar te kiezen. Bijdragen aan ‘de mooiste provincie van het Noorden’ is leuk en uitdagend tegelijk. Ik verheug me erop collega’s, partners (publiek en privaat) te leren kennen en bouw graag voort op het uitstekende werk van mijn voorganger.”

Na ruim 10 jaar stopt Wilko Huyink

In het najaar van 2022 kondigde Wilko Huyink aan dat hij na ruim tien jaar wilde stoppen als directeur bij Groningen Bereikbaar. Daarna startte de procedure om te zoeken naar een goede opvolger. Half maart staat een afscheid gepland.

Bijschrift foto: René Schripsema, nieuwe directeur Groningen Bereikbaar. Fotograaf: Stella Dekker.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*