Rondleiding voor doven in stadhuis

Met tolk Nederlandse Gebarentaal op Open Monumentendag 9 september

Leden van de gemeenteraad van Groningen geven komende zaterdag 9 september tijdens Open Monumentendag rondleidingen voor doven en slechthorenden in het stadhuis. Met medewerking van een tolk NGT laten ze het stadhuis zien en vertellen ze over hun werk als raadslid.

 

Het is de eerste keer dat er speciaal voor doven en slechthorenden tijdens Open Monumentendag rondleidingen voor doven en slechthorenden in het stadhuis worden gehouden. Initiatiefnemer is raadslid Justine Jones. “De aanwezigheid van een tolk Nederlandse Gebarentaal betekent dat het Stadhuis op Open Monumentendag toegankelijker is voor een grotere groep bezoekers. Dat vind ik een goede ontwikkeling”, zegt Jones.

 

De Paardenkeuring

De rondleiding voert onder meer langs de trouwzaal, de werkkamer van de burgemeester en de twee raadzalen. Uiteraard wordt ook stil gestaan bij het beroemdste schilderij van Groningen: de Paardenkeuring van Otto Eerelman in de ontvangsthal van het stadhuis. Verder geven de raadsleden uitleg over hoe de gemeentepolitiek in Groningen werkt.

 

Aanmelden

De rondleidingen voor doven en slechthorenden worden georganiseerd in samenwerking met het Clubhuis voor Doven in Groningen. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via aanmeldencvd@gmail.com.

 

Er zijn twee rondleidingen (10.30 en 12.00 uur). Er is slechts beperkt plaats.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*