Roomyla Choenni per juni 2024 nieuwe directeur Groninger Archieven

Een nieuw gebouw en een nieuwe directeur, 2024 is een bijzonder jaar voor de Groninger Archieven. Na bijna twintig jaar gaat Eddy de Jonge met pensioen. Per 1 juni 2024 volgt Roomyla Choenni hem op als nieuwe directeur.
Choenni werkt momenteel als hoofd Strategie & Beleid bij de Bibliotheek van de Universiteit van Amsterdam, Hogeschool van Amsterdam en het Allard Pierson Museum.

Afronden studies

Na het afronden van haar studies Politicologie en Public Information Management werkte ze onder andere in de management consultancy- en archiefsector. Daarnaast heeft ze ruime ervaring als voorzitter en adviseur bij diverse organisaties, zoals het Mondriaan Fonds en het Amsterdams Fonds voor de Kunst. Ook vervulde ze bestuursfuncties bij culturele instellingen, waaronder kunstpodium Nieuwe Vide.

De nieuwe directeur is goed thuis in de archiefwereld

Bij het Noord-Hollands Archief was ze werkzaam als MT-lid en Programmamanager Digitaal Informatiebeheer en verantwoordelijk voor het opzetten van een eigen e-depot met bijbehorende advisering. Haar expertise ligt in het begeleiden van organisaties in de digitale transitie en het toegankelijk maken van (archief)collecties voor een breed publiek. Een ontwikkeling waar de Groninger Archieven momenteel middenin zitten. Ook komt haar ervaring in zowel de archiefwereld als cultuursector goed van pas om de positie van de Groninger Archieven als archiefinstelling in de regio verder te verstevigen.

 

De Groninger Archieven kijken uit naar de komst van Choenni en zijn ervan overtuigd dat ze de juiste persoon is om de organisatie verder te brengen bij het openstellen van de archiefcollectie door middel van digitalisering en publieksparticipatie.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*