Samen tegen plastic soep in Groningen

Voor het derde achtereenvolgende jaar zetten Gemeente Groningen en de waterschappen Noorderzijlvest en Hunze en Aa’s zich gezamenlijk in voor schoner oppervlaktewater. Onder de noemer Hart voor Schoner Water vinden er in de week van 1 t/m 5 juli 2024 uiteenlopende activiteiten plaats op en rond de Groningse en Noord-Drentse wateren. Van voorlichting, een busexcursie en jongereneducatie tot concrete handen-uit-de-mouwen-schoonmaakacties.

 

Op drie basisscholen zal in die week aandacht worden besteed aan waterkwaliteit. De MilieuStewards van de gemeente Groningen en de waterschappen laten zien dat ‘plastic soep’ geen ver-van-mijn-bed-show is. Ook  hier belandt nog veel te veel plastic in het water, bijvoorbeeld in de vorm van snoepverpakkingen en sigarettenfilters. De schade voor het leven onder water is groot.
Vrijdag 5 juli staat in het teken van Operatie Schepnet: een grote schoonmaakactie op en rond het Paterswoldse meer. Brandpunt van activiteiten is Teuntje Slak, vlak bij Kaap Hoorn. Voor deelnemende leerlingen is er een rondvaartboot en worden er diverse workshops gegeven.

 

Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om mee te doen.
Zij kunnen zich aanmelden door een mail te sturen aan robert.rozema@groningen.nl

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*