SC Stadspark zet streep door trainingen om Pegida-demonstratie: `triest dit` Boonstra boos

112groningen

Groningen.

SC Stadspark heeft een streep gezet door alle trainingen die woensdagmiddag plaats zouden vinden bij de club. Bestuurslid Jan Boonstra van de club is kwaad.
“Gisteravond kwamen we een artikel tegen in de media waarbij aangekondigd werd dat een demonstratie van Pegida verplaatst is van de Ossenmarkt naar de drafbaan”, vertelt Boonstra. “Wij hebben als bestuur toen de koppen bij elkaar gestoken en al snel besloten om de trainingen af te gelasten. We hebben het over een demonstratie waarbij aangekondigd is dat er een koran verbrand gaat worden. Ondertussen wonen en verblijven er veel moslims in ons land. In Zoutkamp, in Ter Apel en ook hier in de stad. Er hoeft maar iets te gebeuren en je hebt een groot probleem. Omwille van de veiligheid hebben we daarom besloten om het niet door te laten gaan. En ik hoop echt dat we achteraf kunnen zeggen dat we zwaar overdreven te werk zijn gegaan, dat hoop ik echt.”

“Je organiseert een demonstratie in het Stadspark dat op woensdagmiddag het domicilium is van kinderen”

Boonstra is boos op de gemeente: “Ik ben heel boos. Ik heb begrepen dat de demonstratie verplaatst is van de Ossenmarkt naar de Drafbaan. Terwijl het Stadspark op woensdagmiddag het domicilium van heel veel kinderen. Kinderen trainen op de woensdagmiddag bij de atletiekvereniging, bij de hockeyclub bij onze collega’s van Velocitas. Al die kinderen fietsen door het Stadspark, waar aan het einde van de middag ook mensen zijn die gaan demonstreren. En het Stadspark is behalve een park waar gesport wordt, ook een doorgangsweg voor veel mensen. Dan kun je hier toch niet een demonstratie plaats laten vinden? Er hoeft maar één mongool te zijn, en zo’n hele demonstratie kan uit de hand lopen.”
Zie voor meer i.v.m. www.112groningen.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*