SONTWEG IN BEIDE RICHTINGEN DICHT

Sontweg van 30 mei tot 23 juni beide richting gesloten

Van dinsdag 30 mei 07.00 uur tot vrijdag 23 juni 17.00 uur is de Sontweg in beide richtingen dicht voor autoverkeer tussen het Sontplein en de Europaweg. Fietsers en voetgangers kunnen er wel langs. Voor het project Aanpak Ring Zuid wordt hier gewerkt aan de nieuwe inrichting van de Sontweg.

Het Sontplein en de winkels in dit gebied blijven goed bereikbaar. Er zijn verschillende omleidingen.

Kom je van Ring Zuid

Kom je van Ring Zuid vanaf het Julianaplein (Drachten/Assen)? Dan kan je doorrijden over de zuidelijke ringweg (N7). Bij knooppunt Euvelgunne rijd je naar Ring Oost (N46) en neem je de eerste afrit (afrit 1 Meerstad).Via de Sint Petersburgweg rijd je naar de Sontweg. Een andere optie is om op Ring Zuid afrit 37 Groningen-Europapark te nemen. Bij de verkeerslichten sla je linksaf de Herningweg op en dan weer linksaf richting de Bornholmstraat en de Sontweg. We verwachten op dit punt veel drukte, dus is de optie om op de ringweg door te rijden en daarna afrit Meerstad te nemen in veel gevallen sneller.

Kom je vanaf de A7 vanuit Hoogezand?

Dan kies je niet voor de Europaweg bij Westerbroek, maar rijd je ook door naar Ring Oost (N46) en bij Meerstad (1) er weer af. Vanuit Groningen zelf kan verkeer via het Damsterdiep tot de Eltjo Ruggeweg naar de Sontweg en zo kom je ook bij het Sontplein.

Laatste week

De laatste dagen van deze afsluiting van 19 juni tot en met 23 juni is ook de kruising van het Sontplein en de Sontweg dicht. Dit betekent dat je vanaf de Sontweg het Sontplein niet meer op kan rijden. We komen later met informatie over deze afsluiting en de omleidingen om op het Sontplein te komen.

Nieuwe situatie

Na deze werkzaamheden is de Sontweg anders dan je gewend bent. Je kan niet meer linksaf de Europaweg op. Verkeer dat vanuit het Sontplein en de Ikea komt, wordt rechtsaf gestuurd naar de nieuwe oprit bij de Bornholmstraat. Er is hiervoor gekozen om het verkeer meer te spreiden over de twee afritten en de Europaweg te ontzien. Hier was het vaak erg druk.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*