Speedman 8-9 juni 2024

Afgelopen weekend vond het GVAV Speedman triatlonevenement weer plaats rondom de Ruskeveense plas. Zowel zaterdag als zondag was het qua weersomstandigheden een ideale sportdag, niet te koud, niet te warm. Het water was lekker verfrissend met 16 graden en er stond een stevige wind (maar we zijn wel wat gewend hier in Groningen). De variëteit in deelnemers was groot: van jong tot oud, van fietsen op fancy tijdritfietsen tot fietsen op gewone stadsfietsen, ieder met eigen sportieve doelen.

Op zaterdagmiddag was de jeugd aan de beurt. Tijdens twee afstanden (kort en lang) hebben 38 kinderen hun sportieve kunsten vertoond. Een paar weken voor de kindertriatlon is een clinic georganiseerd waarbij we de scholen in de buurt benaderd hebben.

Op zondag was het de beurt aan de volwassenen.

Om 10.00 uur klonk het startschot en gingen 76 atleten het water in voor hun individuele 1/8 triatlon (500 m zwemmen, 20 km fietsen, 5 km hardlopen). Tien minuten later was het de beurt aan de 1/4 triatlon (alle afstanden 2x zo lang). Hier deden 164 individuele sporters aan mee en 5 estafetteteams. Na deze twee series was het de beurt aan de triatlonteamcompetities (drie of vier atleten per team; de tijd van de drie eerst gefinishten van het team tellen mee voor de uitslag). In totaal zijn er vier series geweest van de teamcompetitie: twee heren- en twee damesseries, elke serie ongeveer 70 triatleten. In totaal zijn er dit weekend 581 sportievelingen gestart, een mooi aantal.

Geslaagd evenement

 

Als organisatie kijken we terug op een geslaagd evenement, en we willen de buurt bedanken voor hun begrip bij de noodzakelijke wegafsluitingen. Een week van tevoren was met gele borden aangegeven dat de Zuiderweg afgesloten zou zijn. De bushaltes waren twee dagen voor het evenement afgeplakt (met verwijzing naar dichtstbijzijnde bushalte). Bewoners van Matsloot hebben een persoonlijke brief gekregen anderhalve week van tevoren.

Tekst:Cindy Visser
Foto: Geertje Gall

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*