Taste of Mena festival een vrolijke mix van culturen

Van 13 tot en met 20 mei

Op zaterdag 13 mei vond de eerste editie plaats van het Taste of Mena foodfestival op de Nieuwe Markt in Groningen. Het festival maakt deel uit van het nieuwe tiendaagse stadsprogramma ‘MENA is here’ waarbij Groningers nog tot en met 20 mei kennis kunnen maken met de rijke tradities en culturen uit de Mena regio van het Midden Oosten tot aan Noord Afrika.

Heerlijke Mena gerechten

Op de Nieuwe Markt was het volop genieten van de lekkerste Mena-gerechten van restaurants en cateraars uit Groningen. Bezoekers van jong tot oud konden een ware smaaksensatie beleven waarbij ongetwijfeld een aantal nieuwe gerechten zijn ontdekt. De goed gevulde terrassen, de Mena dj’s en het prachtig lentezonnetje maakte deze allereerste Taste of Mena editie compleet.

Dabke op de nieuwe markt

Na het vele lekkere eten was het tijd voor een traditionele gezamenlijke dans waarbij bezoekers uitleg kregen en er een grote cirkel van mensen werd gevormd midden op de Nieuwe Markt. De ongekend populaire ronde-dans ‘Dabke’ uit landen als Libanon, Syrië en Palestina bracht menig bezoeker aan het dansen en toeschouwers genoten zichtbaar van deze energieke dans waarbij zelfs de restauranthouders en chefs zich aansloten.

 

Spannende kookwedstrijd

In de tenten op het festivalterrein vond ook de Mena variant plaats van de kookwedstrijd ‘Klaar af Kook’. Tijdens deze speciaal voor Taste of Mena opgezette kookwedstrijd werd gekookt met een mix van Nederlandse en Mena ingrediënten. Nieuw was dat festivalbezoekers konden proeven van en stemmen op de verschillende gerechten van de koks. Independent chef Pascal du Pree werd verkozen tot winnaar van Klaar af Kook Mena 2023.

Tahini en Ma’amoul maken

Op Taste of Mena werden ook diverse gratis bak-workshops gegeven. Op deze druk bezochte workshops leerde je over kooktradities, bakprocessen en ingrediënten uit de Mena regio en kon je onder enthousiaste begeleiding van de Mena ambassadeurs zelf koekjes bakken zoals Ma’amoul.
De organisatie van het festival kijkt terug op een zeer geslaagde eerste editie van Taste of Mena die zeker naar meer smaakt! De mix van tradities, eten, culturen en publiek maakt het tot een uniek nieuwe evenement voor Groningen.

foto; © Jasper Bolderdijk Horecagroningen.nl

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*