TT en TT-festival goed bereikbaar met extra openbaar vervoer

Van 22 t/m 25 juni vindt de TT van Assen plaats, met in drie nachten het TT-festival. De races op het TT-circuit en het TT-festival zijn goed bereikbaar met extra (nacht)bussen en (nacht)treinen.

Pendelbus lijn 1 tussen station Assen en TT-circuit van 22 t/m 25 juni

Stadslijn 1 rijdt van donderdag 22 t/m zondag 25 juni bijna 24 uur per dag tussen station en TT-circuit. Voor bezoekers van de TT-races zet de NS op zaterdag en zondag langere treinen in naar Assen.

Alle buslijnen rijden rondom Assen elke dag

Voor bezoekers van de TT rijden alle Qbuzz buslijnen rondom Assen elke dag van donderdag 22 t/m zondag 25 juni. Buslijn 24 Assen – Borger en 52 Assen – Annen – Zuidlaren rijden daarom dit jaar ook op zaterdag en zondag de hele dag.
Alle Qbuzz buslijnen vanuit de regio naar Assen rijden deze periode met grote bussen. Ook rijden vanuit o.a. Smilde, Emmen, Beilen, Leek en Roden in het weekend extra vroeg bussen. Vertrektijden zijn beschikbaar via o.a. www.qbuzz.nl/gd

 

TT-Festival drie nachten bereikbaar met nachtbussen en nachttreinen

In de donderdag-, vrijdag en zaterdagnacht vindt in het centrum van Assen het TT-festival plaats. Steeds meer bezoekers van het TT-festival komen met het openbaar vervoer. Dit jaar rijden daarom meer nachtbussen op 13 nachtbuslijnen van Arriva, Qbuzz en Drenthe Tours en rijdt NS ook nachttreinen:

  • NS rijdt dit jaar nachttreinen in de vrijdag- en zaterdagnacht tussen Assen en Beilen. In de donderdagnacht rijden tussen Assen en Beilen nachtbussen van Qbuzz.
  • NS rijdt een extra nachttrein in de vrijdag- en zaterdagnacht van Assen naar Groningen om 3.50 uur.
  • Drenthe Tours rijdt dit jaar pendelbus lijn 2 tussen Witterzomer – Witten en de halte bij het Hertenkamp.
  • De Qbuzz nachtbuslijnen naar o.a. Dieverbrug, Westerbork, Borger en Gieten rijden dit jaar vaker dan vorig jaar.
    Een volledig overzicht van alle nachtbuslijnen is beschikbaar op www.qbuzz.nl/gd. Check voor vertrek met de trein de NS-Reisplanner.

Check voor vertrek de reisplanner

Door hoog ziekteverzuim onder Qbuzz chauffeurs is het niet zeker dat alle geplande extra TT-bussen kunnen rijden. Advies is dan ook om voor vertrek de Qbuzz-reisplanner te raadplegen of de bus rijdt. Qbuzz zorgt ervoor dat reizigers die naar de TT-races en het TT-festival zijn gereisd, ook weer thuiskomen.

In- en uitchecken met de OV-chipkaart en pinpas

Reizigers met de (extra) bussen van Arriva en Qbuzz en de NS-treinen kunnen eenvoudig in- en uitchecken met de OV-chipkaart en betaalpas. Een retourkaartje voor de pendelbus van Drenthe Tours is te koop met de pin.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*