Varkentje Rund viert 18e verjaardag met de kijkers van Het Klokhuis

Varkentje Rund 18 jaar

 

Deze zomer bestaat de animatieserie Varkentje Rund precies 18 jaar. En wie jarig is trakteert! Dat doet Varkentje Rund dit jaar wel op een heel bijzondere manier. Omdat hij nu ‘oud en wijs’ is, lost hij deze zomer elke week een probleem op van een kijker van Het Klokhuis!

Ben je je jas weer kwijt? Durf je geen verkering te vragen? Is er nog geen wereldvrede? Weet je niet hoe je moet fietsen met een zware tas? Geen paniek, Varkentje Rund is deze zomer de redder in nood. Klokhuiskijkers van 8 jaar en ouder kunnen nu hun probleem tekenen en deze tekening sturen naar Het Klokhuis. Welke problemen Varkentje Rund oplost en hoe zie je vanaf 22 juli iedere week op hetklokhuis.nl

 

Varkentje Rund

De avonturen van Varkentje Rund zijn bedacht en gemaakt door Michiel Hoving en worden sinds 2005 als onderdeel van Het Klokhuis uitgezonden. Het is de langstlopende tekenfilmserie ter wereld die slechts door één persoon wordt gemaakt.

Michiel Hoving: “Het is een heel grote eer Varkentje Rund te mogen maken voor het voor mij beste kinderprogramma ter wereld. Het was mijn jeugddroom om een 750-delige tekenfilmserie te mogen maken en ik ben nu al bijna halverwege! Terwijl ik ouder word, blijft Rund altijd een naïeve spekbig. De botsende karakters in de serie kunnen eindeloos doorblunderen.”

Anneke Dorsman, eindredacteur Het Klokhuis: “Michiel Hoving, maker van Varkentje Rund, tekent en animeert al 18 jaar filmpjes over het beroemde varken en zijn dorpsgenoten. Stuk voor stuk persoonlijke kunstwerken, omdat hij zowel het verhaal als de stemmen en de tekeningen voor de animatie maakt. Ik ben trots dat zijn nuchtere polder-anarchie al zolang te zien is in Het Klokhuis, en hoop dat dat nog heel lang zo mag zijn.”


Meer informatie over de verjaardag van Varkentje Rund en het insturen van tekeningen: www.hetklokhuis.nl

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*