Vraag uiterlijk 1 september je huur- en/of zorgtoeslag over 2022 aan

 

Ongeveer 1 op de 10 huishoudens die recht heeft op huur- of zorgtoeslag, heeft geen toeslag over 2022 aangevraagd. Daarmee laten ze geld liggen. Misschien geldt dat ook voor jou. Check of jij nog huur- en/of zorgtoeslag kan krijgen. En vraag de toeslag uiterlijk 1 september 2023 aan via Mijn toeslagen op toeslagen.nl.

Huurtoeslag en zorgtoeslag is geld dat je kan krijgen van de overheid om een deel van je huur- en zorgkosten te betalen. Of je dit krijgt en hoeveel, hangt onder andere af van je inkomen. Vaak denken mensen dat ze geen recht hebben op toeslagen, terwijl dit wel zo is.

 

10 voorbeelden waarom jij ook nog recht op toeslag over 2022 kan hebben

  1. Je bent vorig jaar minder gaan werken.
  2. Je verloor je baan.
  3. Je werd zzp’er.
  4. Je toeslagpartner had minder inkomen.
  5. Je bent 18 geworden.
  6. Je bent op jezelf gaan wonen.
  7. Je kind is uit huis gegaan waardoor je als gezin minder inkomen hebt.
  8. Je bent gescheiden of uit elkaar gegaan en bent in een huurhuis gaan wonen.
  9. Je ontving voor het eerst AOW.
  10. Je partner overleed.

Zelf controleren

Op toeslagen.nl/proefberekening kan je zelf controleren of je recht had op huur- en/of zorgtoeslag in 2022. Dat is makkelijk te controleren want je weet nu precies hoe je situatie er in 2022 uitzag. Bijvoorbeeld hoeveel je verdiende en hoeveel huur je hebt betaald. Blijkt dat je nog recht hebt op toeslag? Vraag het dan meteen aan via Mijn toeslagen op toeslagen.nl.
Dit kan tot en met 1 september.

 

Geef veranderingen altijd door

Goed om te weten: als je huur- en/of zorgtoeslag over vorig jaar aanvraagt, ontvang je automatisch ook toeslag in 2023. Controleer daarom ook je gegevens voor 2023. Is er iets veranderd in jouw persoonlijke situatie? Bijvoorbeeld doordat je nu meer verdient? Pas dit dan meteen aan in Mijn toeslagen.
Denk je dat je alleen in 2022 recht had op zorgtoeslag? Zet de toeslag dan stop vanaf 31 december 2022. Zo zorg je ervoor dat je later geen toeslag hoeft terug te betalen.

 

Hulp nodig?

Twijfel je of je in 2022 recht had op toeslagen? Of lukt het aanvragen niet?
Kijk op toeslagen.nl/hulp voor de hulp die bij jou past. Je vindt hier ook welke persoonlijke hulp er bij jou in de buurt is.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*