Winnaars van fotoactie ‘Wie Wint’er’ bekend

Van 16 januari tot en met 8 februari konden fietsers in Groningen meedoen met de fotoactie Wie Wint’er.
Door tijdens hun fietstocht in Groningen af te stappen, een foto te maken dat het winterse fietsgevoel vastlegt en deze op te sturen naar Groningen Bereikbaar, maakten zij kans op leuke prijzen. Inmiddels zijn de foto’s beoordeeld en zijn de prijzen uitgereikt aan de drie winnaars: Bob de Vries, Warner Snippe en Ineke Tooms.

Een jury, bestaande uit fotograaf Jan Buwalda, voorzitter van de Fietsersbond Groningen Wim Borghols en winnaar van vorig jaar Gert-Jan Roodenboog, heeft de drie beste foto’s gekozen: “nu ik zelf jurylid ben zie ik pas hoe lastig het is om een keuze te maken uit alle inzendingen “.. Diverse foto’s zijn ingestuurd. Zo zag de jury veel landschappen voorbij komen, maar ook een aantal stadse taferelen en natuurlijk fietsers in de sneeuw.

Prijzen uitgereikt door gedeputeerde Johan Hamster

Op donderdag 15 februari reikte gedeputeerde van de provincie Groningen Johan Hamster de prijzen uit aan de drie winnaars. Ineke Tooms ontving de derde prijs, een fietsverrassingspakket. Haar foto is gekozen vanwege de zachte kleuren en het leuke detail van het achterlicht van de fiets dat matcht met de ondergaande zon.
De tweede prijs ging naar Warner Snippe, de jury vindt zijn beeld knap gezien en benoemt de kunst van het weglaten.
Hij ontving een waardebon van Fotofabriek t.w.v. 50,- euro.De uiteindelijke hoofdprijs werd door Bob de Vries in de wacht gesleept. De jury koos deze foto vanwege de compositie en de kwaliteit van de foto. Ook prees de jury de focus op het ijs op het fietspad. Hamster reikte de hoofdprijs uit, een waardebon voor een lokale fietshandelaar t.w.v. 100,- euro.

Bijschrift foto: gedeputeerde Johan Hamster samen met de drie prijswinnaars fotoactie Wie Wint’er . Fotograaf: Jan Buwalda.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*