Zaterdag 18 februari 2023 wordt wederom de Nacht van Groningen gelopen

GRONINGEN –

Nacht van Groningen opent de hardloopkalender met nieuw programma.
Op zaterdag 18 februari 2023 wordt wederom de Nacht van Groningen gelopen. Vanaf vandaag is de inschrijving voor dit loopfeest geopend. Deze 21e editie heeft een vernieuwd programma met een traditioneel parcours door de prachtige Groningse binnenstad. Start en finish zijn op de sfeervolle Ossenmarkt.

De opener van de hardloopkalender bestaat in 2023 uit de volgende onderdelen:

*20.00 uur Start Halve Marathon

* 20.00 uur Start 10 Engelse Mijl (16,1 km)

*20.15 uur Start 10 km

*21.15 uur Start 5 km

“Door de volgorde van de afstanden aan te passen krijgen we een compacter en dus meer levendig parcours”

Dat geeft Johan Meijer van organisatie Golazo Noord-Nederland aan. “Hierdoor lopen er gedurende het gehele event meer deelnemers op het parcours, wat beleving van meedoen aan een loop als deze versterkt. Dus voor deelnemers en voor publiek wordt het nog leuker om erbij te zijn”
De Halve Marathon en 10 Engelse Mijl starten met de traditionele extra lus van 1.1 km, waarna respectievelijk vier en drie rondes van 5 km gelopen worden. De 10 km en 5 km starten hierna voor een dubbele of enkele ronde.

Sfeervolle avondloop

De Nacht van Groningen is een feestelijke avond hardlopen voor zowel de ervaren als beginnende loper. Deelnemers kunnen eigen verlichting meenemen. Langs het parcours wordt er gezorgd voor verlichting en muziek. Dit maakt van de Nacht van Groningen de combinatie tussen sport en feest voor jong en oud.

Inschrijven

De inschrijving van de Nacht van Groningen op zaterdag 18 februari 2023 is vanaf vandaag geopend. Inschrijven kan via onze website www.nachtvangroningen.nl. Op de website vind je alle informatie over het evenement, zoals het parcours en het programma.

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*