Zaterdag 24 juni a.s. is de Dag van de Klomp.

Dag van de klomp!

Op de Dag van de Klomp zullen de meeste klompenmakers in het hele land aandacht besteden aan de klomp en zullen er verschillende activiteiten worden georganiseerd.
Bent u benieuwd welke activiteiten de klompenmaker bij u in de buurt organiseert?
Op de facebookpagina “Klompen, Natuurlijk goed” kun je informatie vinden.

 

De klomp ( houten schoeisel) is weer in opkomst.

De Nederlandse vereniging van klompenmakers wil met deze dag de aandacht vestigen op de klompenmakers die ons land rijk is en verwacht veel bezoekers bij de deelnemende klompenmakers en Klompenmusea.
De klomp (houten schoeisel) is weer in opkomst. Zelfs schoenontwerpers houden zich opnieuw bezig met houten schoeisel. Op dit moment zijn er nog steeds 10 machinale klompenmakers en een grote groep handmatige klompenmakers in Nederland. Klompen maken is een ambacht en je zou kunnen zeggen dat het kunstenaars zijn. Probeer maar eens een paar klompen te maken. De ene zal misschien nog gaan, maar de andere moet wel spiegelbeeldig zijn en dat is niet eenvoudig. Klompenmakers willen graag hun liefde voor het vak, ambacht, tonen en de klomp de aandacht te geven die ze verdient.

 

Internationaal Klompenmuseum Eelde.

In het Internationaal Klompenmuseum in Eelde zie je niet alleen de heel bekende klomp met de 3 kruisjes van Amsterdam. In dit unieke Internationaal Klompenmuseum zie je houten schoeisel uit heel veel landen van over de hele wereld. Dit jaar zelfs hele mooie kunstwerkjes van 7 Israëlische studenten en prachtige bruiklenen van het Schoenenkwartier uit Waalwijk. Laat je verrassen en breng eens een bezoek aan dit bijzondere Museum.
Doordat de klompenmakers met name in het weekend veel bekijks trekken, is door de klompenmakers de vierde zaterdag van juni vastgesteld, zodat zij op die dag hun ambacht kunnen tonen aan belangstellenden.

Dit jaar zal deze gehouden worden op zaterdag 24 juni 2023.

 

Internationaal Klompenmuseum

Wolfhorn 1a, 9761 BA Eelde

Telefoon: 050 – 309 11 81

www.klompenmuseum.nlinfo@klompenmuseum.nl

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*