Zorgen bewoners over komst opvang aan de Eemsgolaan niet weggenomen.

Er was veel belangstelling voor de inloopbijeenkomst gisteren van de Gemeente en het COA over de komst van een noodopvang aan de Eemsgolaan.
Bewoners ui de Buitenhof, Hoogkerk en de Kring hebben veel vragen over de opvang.

Velen maken zich zorgen om de veiligheid in de wijk, en zijn boos over de aanpak van de Gemeente.
‘Als bewoners van de omliggende wijken zijn we niet op tijd geïnformeerd en hebben nu het gevoel niets er meer tegen te kunnen doen’
De een is voor, de ander is tegen de komst van een noodopvang. Medewerkers van de COA en de Gemeente staan de vele bewoners zo goed mogelijk te woord. Maar de angst en de boosheid is nog niet weggenomen bij de bewoners.
Ook de burgemeester Koen Schuiling en wethouders Eelco Eikenaar en Manouska Molema gaan in gesprek met de bewoners.

De sfeer is soms erg gespannen.

De bedoeling is om 260 mannen hier op te vangen, er zijn nu 2 vleugels in het gebouw beschikbaar waar 130 stapelbedden staan met kluisjes.
Er zal nog een verbouwing plaatsvinden zodat er straks kamers gemaakt kunnen worden zodat er ook gezinnen opgevangen kunnen worden.
Wat mij als bewoonster toch zorgen maakt is de veiligheid, zoveel verschillende culturen in 1 gebouw, 260 mannen en maar 3 man per dagdeel aanwezig van de COA.
‘Ze gaan echt niet rondhangen of slenteren werd er gezegd, maar wat moeten ze dan de gehele dag doen?

Vergunning industrieterrein

Er zijn omliggende bedrijven waar tot s’avonds laat personeel aanwezig is die voelen zich straks echt niet meer veilig. Hoe gaan ze die zorgen en angst wegnemen?
Er ligt een vergunning puur voor industrieterrein, maar er mag nu wel op worden gewoond en geslapen. Die vragen zijn gesteld maar er zijn geen echte goede antwoorden opgegeven.
De Burgermeester garandeert 100% veiligheid maar we weten allemaal dat ze dat natuurlijk niet kunnen garanderen.
Kortom: we zijn er als bewoners niet gerust opgesteld, en zijn nog steeds met grote zorgen  (misschien nog wel grotere zorgen) blijven zitten.
Op 18 juni zal de Gemeente Groningen een definitief besluit nemen over de opvang aan de Eemsgolaan, en ben heel benieuwd of er wel goed is geluisterd naar de bewoners en hun/ onze zorgen en machteloosheid.

 

2 Comments

  1. Al die mannen gaan dus naar de eerste beste supermarkt Poiesz, midden door de wijk. Dit aantal is fors teveel voor deze locatie en zonder echte dagbesteding.
    De aardbevingsschade is nog niet eens afgehandeld in deze wijken en weer krijgen de bewoners te maken met een onbetrouwbare overheid.

  2. wat denk je van het transferium een hele mooie lokatie om de bus te pakken naar leek roden de stad en waar wel niet heen en de mensen die daar werken zijn die wel veilig als ze buiten lopen in de pauze in een rokje of jurkje met mooi weer ik weet wel zeker van niet . en dan een opmerking van koen schuiling de burgervader peizermde is drente daar hebben we niks mee dus niet zeuren echt te zot voor woorden

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*