Contact! Digitaal

Team Westerkrant

Robert, Naomi en René

Met de Westerkrant komt behalve het papieren blad ook een heel pakket aan digitaal werk.
Op dit moment werken we hard aan de nieuwe website. Een site met allerlei mogelijkheden en keuzes voor de bezoeker. Daar moesten we voor op les.
Gewapend met schrijfblok en pen liep ik toch wel wat nerveus achter mijn collega’s aan. Weer een heleboel informatie die ik in mijn hoofd moest stampen. Stap voor stap kwam er uitleg die ik razendsnel op mijn schrijfblok schreef. Al snel zag ik dat ik de enige was die druk aan het pennen was. Dat kon dus twee dingen betekenen.
Ofwel mijn heren collega’s kunnen erg goed informatie opnemen en onthouden, of ze gingen er meteen maar vanuit dat ik alles wel zou opnemen. In de nabije toekomst zal het blijken.
Ik denk dat ik er een taak bij heb.
Een ander digitaal stukje is Facebook. Op deze social media kunt u ook de Westerkrant volgen. En dat niet alleen, u kunt er ook u opmerkingen, vragen en ideeen kwijt.
Dat brengt me meteen bij het volgende.
On-line pestgedrag.
Veilig vanuit je eigen huis, achter de pc commentaar geven op alles wat je leest en ziet. Ik ken ze niet persoonlijk maar er schijnen heel veel mensen te zijn die er genoegdoening uithalen om eens lekker hun gal te spugen. Het afkraken van kinderen, het beledigen van mensen die op een foto staan. Ik vind het te triest voor woorden. Achter elk bericht en achter elke foto staat iemand die zijn of haar best heeft gedaan om iets moois neer te zetten. Als het niet bevalt is er toch altijd een mogelijkheid om gewoon niet te reageren.
Dat gezegd te hebben zouden wij het natuurlijk heel leuk vinden dat u als lezer binnenkort ook een keer komt kijken op onze website, die zoals het nu lijkt per 1 november de lucht ingaat. Zie ik u daar?

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*