Contact! Steenkoud!

Robert, Naomi en René

Toen de klok een uur terug werd gezet afgelopen weekend liep de temperatuur ook meteen flink terug. Toeval? Het is vreselijk koud buiten. Nu is weer de tijd aangebroken van binnen zitten met kaarsjes, hete chocomelk met marshmallows en dekens. Ik zit ‘s avonds op de bank onder een dekbed. Alle leuke programma’s zijn weer te zien op de televisie nu de zomerstop ten einde is. Laat het buiten maar waaien en guur zijn. Ook de heerlijke maaltijden staan weer op het menu. Een fijne stamppot met een kuiltje voor de jus of een stoofpot die de hele middag heerlijk staat te pruttelen.
Het mooiste is nu wel dat ik weer in razend tempo naar het dorp toe kan. Niet meer omrijden via bangeweer en de Johan van Zweden laan maar regelrecht het spoor over. Het vernieuwde dubbele spoor. Het ziet er netjes uit, voor zover het klaar is. Het is nu dus wel zaak dat we echt wachten tot het rode licht is gedoofd want er kan nog een trein komen. Twee treinen die elkaar passeren, dat zou mooi zijn. Dat ontbrak nog in Hoogkerk. En achteraf gezien zijn die twee weken best snel gegaan. Helaas heb ik niet eens de tijd gehad om de pendelbus naar Albert heijn te pakken.
De Kou. Alle foldertjes die in de brievenbus vallen staan weer vol met artikelen die we nodig gaan hebben. Zakdoeken, hoestdranken, neusspray en hele dikke sokken! Die gebreidde, die van binnen een vachtje hebben. Het maakt de aankomende herfst/winter iets aangenamer als er spaanse sloffen en flanellen pyjama’s naast het bed liggen. En de grote favoriet, het hittepitzakje! Een korrelig stoffen zakje met kersenpitjes die je zo in de magnetron gooit. Na een minuut heb je dan een heerlijk warm kruikje. Nu ik er over nadenk is het zo erg nog niet dat het wat kouder word. De donkere dagen betekenen immers ook dat feestelijke tijden er weer aan komen. Over anderhalve week is het Sint Maarten en dan duurt het geen maand meer tot Sinterklaas. Pepernoten, chocolade letters en marsepein. De winkels liggen er al vol mee. En als u toch al dat lekkers in de winkelwagen legt, leg er dan meteen wat spaanse sloffen bij. Mooi cadeautje voor onder de kerstboom. Of is dat nog te ver weg?

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*