Lies in zicht

Lies van der Wal-Oosterhoff

Haat of liefde

Haat of liefde staat bijna haaks op elkaar en toch kan het beiden een deel uitmaken van je leven. Ik heb dat bijvoorbeeld met mijn werk. Wanneer het door de week is en ik ben druk aan het werk ben ik blij met wat ik aan het doen ben. Niet echt liefde maar de arbeid die ik verricht doe ik met plezier. Dus dat is positief.
Heerlijk wanneer het weekend aanbreekt. Moe gestreden val je in een soort gat. Dat begint vrijdagavond eindelijk al. Je zit onwennig, later dan doorgaans, op de bank. Een soort gevoel van vroeger toen je nog bij je ouders woonde. Daar golden regels voor bedtijd. En vrijdag in je eigen huis zit je daar zomaar voorbij de voor jou geldende bedtijd.

Heel laat wordt het niet. Je bent best kapot van de hele week bikkelen en zwoegen. En zaterdagochtend ben je uitgeslapen, om kwart voor acht, al weer klaarwakker. Kan je uitslapen, lukt het niet omdat je in een soort weekritme zit.
Je haalt de hele zaterdag nog niet de helft van je to do lijstje omdat je vreemd genoeg niet aan je vrijheid kunt wennen. De avond gaat prima net als de zondagochtend. Nu haal je zelfs kwart over acht!

Dan komt het slechste moment van het vrije weekend. De zondagmiddag! Het besef dat het weekend bijna over is, het over een paar uur maandag is, je de tijd weer hebt verprutst. Je moet dadelijk weer aan de bak. O, ik haat die gedachte. Je probeert wanhopig nog iets leuks van de resterende tijd te maken wat wonderwel ook nog te goed lukt. Ojeetje, je had allang op bed moeten liggen. Anderzijds neem je het weekend zo wel mooi mee.
Eindelijk is het weer maandag. Het normale leven vangt aan. Haat of liefde?

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*