Lies in Zicht; Nieuw jaar!

Lies van der Wal-Oosterhoff

We zitten weer in een nieuw jaar. Nieuwe ronden, nieuwe kansen. Tweeduizendnegentien alweer. Ik heb niet echte voornemens omdat ik dat eigenlijk onzin vind. Ik ben van mening dat je altijd het beste van jezelf moet willen. Daar heb ik niet echt een nieuw jaar voor nodig om me daaraan te herinneren.

Wel mag ik graag mijmeren over wat dit jaar me gaat brengen. Qua weer zit ik in mijn voorspelling meestal wel goed dus dat schrijf ik voor mezelf altijd voor in de agenda. Leuk om in december te zien wat ik voorspelde. Maar de rest is voor mij ook een grijs vlak. Gezondheid? Als ik uit ga van hoe ik me voelde in 2018 dan zal het wel goed gaan. Werk? Het lijkt erg goed te gaan. Maar dat is geen garantie voor de toekomst.

Het is ook niet erg om de geheimen van een jaar niet te kennen. Ik zie het als een groot boek. Je leest rustig bladzijde voor bladzijde en je laat je verrassen. Het is toch prachtig hoe alle geheimen gestaag laagje voor laagje aan jou worden onthuld. Toegegeven dat de minder leuke dingen uit het leven je beter bespaart hadden kunnen blijven. Ook ellende en tegenspoed maakt deel uit van je leven als natuurlijke tegenhanger van voorspoed.

Ik kan alleen maar de hoop uitspreken dat dit jaar voor een ieder een fantastisch jaar moge zijn. Dat we weer kunnen genieten van de leuke dingen, mooi weer en vooral elkaar. Want wat heb je aan schitterende dingen als je het niet kunt delen. Het is juist waardevol als we met elkaar kunnen meeleven.
Hierbij wens ik iedereen een grandioos goed 2019. Dat we in dit nieuwe jaar geen voornemens maken maar gewoon doen. Wanneer je dan verzwakt, denk dan dat morgen weer een nieuw jaar is.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*