Lies in zicht; Uitdaging

Lies van der Wal-Oosterhoff

 

Het is niet echt nodig maar soms wil je gewoon een uitdaging. Zelfs als het om iets heel stompzinnigs gaat. Zo doe ik al jaren mee aan iets op een site op internet. Hebban is een walhalla voor lezers. Hoewel ik een paar boeken heb geschreven blijft het lezen ook een aangename hobby.

Mijn genre is meestal thrillers maar soms word ik wat zat van die moorden en dan wissel ik met bijvoorbeeld een roman of fantasy. Een roman was voor mij eigenlijk vreemd want dat stond in mijn hoofd gelijk aan saai. Gelukkig is het tegendeel bewezen en heb ik er al veel van gelezen.

De fantasy boeken is echt een apart verhaal. Ze gaan over iets wat helemaal niet bestaat. Een wereld niet de onze, met figuren die noch mens of juist dier zijn. Je kunt het niet zo gek bedenken of er wordt over gefantaseerd. Dit soort boeken bestaat vaak uit meerdere delen en elk deel is een dikke pil. Dus wanneer je in zoiets begint ben je er voorlopig nog lang niet mee klaar. Je waant je in een andere tijd en omgeving, want veel auteurs zijn in staat om je helemaal op te zuigen in hun verhaal. Heerlijk weg dromen over iets waar alles mogelijk is.

Op de site van Hebban staat heel veel informatie over vrijwel alle uitgegeven schrijfsels en je kunt bijhouden wat je hebt gelezen, maar ook wat je nog wilt lezen. En het leukste vind ik hun challenge. Je kunt ieder jaar aangeven hoeveel boeken je wilt lezen. Vorig jaar gaf ik aan om dit jaar 50 boeken te lezen. Ik heb mijn best gedaan, maar ik vrees dat de teller op 45 blijft steken. Ja, het jaar is nog niet om, maar toch. 2019 staat voor een nieuwe uitdaging. Die 50 gaan ooit eens lukken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*