Lies in Zicht Witte wereld

Lies van der Wal-Oosterhoff

En daar werden we zondag zomaar verrast met een witte wereld! Ik heb het al eens vaker gezegd maar ik word als een kind zo blij als ik sneeuw zie. Ik weet van alle ongemakken en dat er ongelukken gebeuren. Maar wat lijkt onze wereld toch anders als het heeft gesneeuwd.
Wij werden ‘s morgens redelijk op tijd wakker. Want je zit als je werkt, toch in een bepaald ritme. En we slapen onder een niet geïsoleerd dak. Dat maakt dat je vrijwel alles hoort wanneer je wakker bent. En nu hoorden we dus eigenlijk niets. Het had gesneeuwd!

Als een speer naar beneden en direct naar buiten. Onze hond Sonja was ook uitzinnig. Of dat dan van ons humeur komt, of dat ze het gewoon zelf geweldig vindt, weten we niet, maar in ieder geval was iedereen blij.
Ik denk dat veel mensen teleurgesteld zijn dat het met kerst waarschijnlijk gewoon groen is. Want vreemd genoeg wil men dan juist wel wit. Gelukkig laat de natuur zich niet dwingen en zullen we moeten accepteren dat we nu van die vlokken hadden en straks dus waarschijnlijk niet. Voor de foto’s maakt het niet uit. Ik zag op Facebook al weer veel mooie plaatjes voorbijkomen.

Voor de toekomst voorzie ik steeds minder winterse taferelen wat mij wel aan het hart gaat. Maar het heeft er alle schijn van dat we in de warmere temperaturen komen te zitten. Ook dat heeft voordelen. We hoeven minder te stoken. Ook is er dan niets meer over om te zaniken vanwege gladde wegen en autoruiten krabben. Nou ja, waarschijnlijk gaan we dan weer klagen dat er nooit geen sneeuw meer valt. We moeten immers toch wel iets overhouden om over te zeuren.

Toch hebben we zondag de hele dag kunnen kijken naar een wondere besneeuwde wereld.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*