Lies in Zicht, Lekker eten.

Lies van der Wal-Oosterhoff

Natuurlijk weet ik niet hoe het een ander vergaat, maar ik vind het eten in het najaar/winter lekkerder als in de rest van het jaar. Misschien komt het wel omdat je wat vetter eet in de koudere periode. Het zal er wellicht wel ingebakken zijn dat we wat meer vet op de ribben moeten hebben om de barre tijden door te komen. Al zijn de tijden tegenwoordig wat minder streng van aard.
Afgelopen weekend heb ik me weer wat uit staan sloven in de keuken. Tegenwoordig is het mijn man die doorgaans kookt omdat ik met mijn werk zit. Enerzijds leuk dat als je thuiskomt je zo kunt aanschuiven. Maar de keerzijde is dat ik niet meer kan kiezen wat we eten en ik koken leuk vind.

Maar zaterdag en zondag kon ik me uitleven. Ik heb arretjescake gemaakt. Bij de meeste mensen zal dit het water in de mond doen lopen. Een caloriebom van jewelste, maar och wat smaakt dat lekker. Ik ben nogal actief op Facebook en heb daar ook even geschreven wat ik heb gemaakt. En jawel, veel vrijwilligers die wel even willen proeven. Dankbaar publiek! Ik heb dan ook voor de meesten een stuk meegenomen om te jureren.

En zondag heb ik het aloude snert gemaakt. Ook zo’n gerecht die je doorgaans niet in de zomer eet. Ik ben nooit zuinig met vlees, spek en soepbonken. Dat geeft het zijn vet en smaak. De eerste dag dat je dit eet is het lekker. Maar vreemd genoeg is de tweede dag fantastisch!
Nu verheug ik me op komende week. Dan ga ik weer los op de houtkachel. Ik kook op de houtkachel altijd stoofschotels. Daar kan ik rustig een hele dag mee bezig zijn. Dat proef je, het blijft lekker eten in deze tijd.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*