Naomi aan ’t woord

Robert, Naomi en René

Nu we verantwoordelijk zijn voor de Westerkrant komen we op plaatsen waar we eerder niet kwamen. Zo waren we een aantal weken geleden bij een quilt tentoonstelling. In ’t Vinkhuys werden prachtige kleden en wanddecoraties gepresenteerd. Quilten is een hobby die kennelijk nog lang niet is uitgestorven. Onder het genot van een kop koffie en een hoop ooo’s en aahh’s liep ik tussen de dames van kamer naar kamer. Tussen de dames ja, want de enige heren daar waren de fotograaf en mijn echtgenoot. En dat omdat hij mee moest van mij. Ik hou wel van een creatieve uitdaging en heb meteen een aantal lapjes aangeschaft. Of het quiltwerkje ooit afkomt moet nog blijken maar ik ben zeker al op de helft!

Het tweede krant-uitstapje betrof de snertwedstrijd in de Gabriëlflat in Hoogkerk. Best apart omdat ik al sinds mijn jeugd weiger om snert te eten. Vijftien deelnemers kwamen met vijftien pannen soep. Hele grote pannen soep. Het spektakel was goed bekend want het restaurant zat helemaal vol. Er werden overal extra tafels en stoelen vandaan gehaald om iedereen van een zitplaats te voorzien. De jury had inmiddels alle soepjes gekeurd op smaak, kleur en textuur. Tientallen borden snert en één bord tomatensoep werden verdeeld. Ik moet zeggen, ik heb heerlijk gegeten.

En dan de intocht van Sinterklaas. Verschrikkelijk koud maar gelukkig droog stonden de kindjes aan de Boeiersingel. Gespannen gezichtjes, schmink en snottebellen. Gewoon ouderwets zwaaien naar Sinterklaas en zwarte piet. Geen gezeur, geen demonstranten gewoon zingen en met een tekening zwaaien. Ouders met kinderen op de schouders, kinderen in de buggy en ouders met jankende kinderen. Niet iedereen is fan van Sinterklaas. Ik ben druk aan de slag gegaan met foto’s. Kindertjes op de foto, zwarte piet op de foto en zelfs de boot op de foto. En tegen de tijd dat ik weer was opgewarmd in huis bleek ik één ding te zijn vergeten. Sint stond niet op de foto!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*